Reklama
|
Archiv zpráv
Kokosová pěna s karamelem
16.9.2019 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Z pěny vykrajujeme dvěma polévkovými lžícemi nočky, klademe na talíř, ozdobíme karamelovou smetanou a zbytkem toppingu. Nakonec ozdobíme lupínky pražených mandlí. Pěnu můžeme také připravit do pohárů nebo porcelánových misek.
více...
Oplatky a hořické trubičky
13.9.2019 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Na přípravě těsta, potřebného k výrobě těchto trubiček záleží nejvíce. Recepty jsou různé. Do některých se přidává trochu medu nebo cukrového syrobu. Těchto přísad se však nesmí dávat příliš mnoho, protože trubičky potom vlhnou a nejsou chutné.
více...
Kdo byl prvním cukrářem
11.9.2019 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Nejstarším známým cukrářem, který si postavil pomník z lidských chutí byl Julius Dragatus, člen znamenitého rodu římských Fabiů. Tento cukrář a pekař v Římě vynalezl r.177 př.K. cukroví, jemuž dal jméno Dragat
více...
Triky s fondánovou hmotou
7.9.2019 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Fondán se používá především k polévání cukrářských výrobků, jako jsou věnečky, větrníky, punčové řezy a pod. Fondán se také uplatní jako náplň do bonbonů a trvanlivějších cukrářských výrobků (dezerty, salonky).
více...
Zmrzlinové pokušení
31.8.2019 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Nášup banánové zmrzliny, čokolády a vlašských ořechů vám přinese tu správnou inspiraci na nejlepší letní zážitky. Nechte pracovat svou fantazii…s touto příchutí objevíte nový šestý smysl a pozor na závislost!
více...
Co vše je zmrzlina / -III..
25.8.2019 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Zmrzlinovou směs je možné připravovat teplou nebo studenou cestou. V prvním případě stačí smíchat podle návodu výrobce průmyslový výrobek s pitnou vodou a ihned zmrazit na teplotu nejméně -8 stupňů C.
více...
Co vše je zmrzlina / II.
19.8.2019 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
V dnešní době již jen málokterý cukrář či zmrzlinář si připravuje zmrzlinovou směs sám. Většinou i zde dostávají přednost předem průmyslově namíchávané přípravky, ať již v podobě prášků, past nebo jako kombinace obojího.
více...
Co vše je zmrzlina -I.
9.8.2019 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Obliba zmrzliny všeobecně stoupala teprve v devatenáctém století, kdy se zejména ve velkých evropských a amerických městech začala objevovat na jídelních lístcích předních cukrářů a začal stoupat i počet specialistů zmrzlinářů.
více...
|
Dnes je středa 14. dubna 2021
svátek slaví Vincenc, zítra Anastázie
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|