Reklama
|
Archiv zpráv
Agar a zdraví
4.11.2019 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Agar působí příznivě proti zácpě a jestliže jej užíváme déle a pravidelně, třeba jen rozpustěný v mléce, můžeme po krátké době pozorovat, že působí jako lék obrodný, neboť vyvolává nový život v buňkách, které přebudovává a obnovuje.
více...
Tvoříme buflery
30.10.2019 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Nezávisí vše na receptu, nýbrž na zpracování hmoty. Žloutky se nemusí vždy míchat, případně málo asi z 5 dkg cukru. Ostatní cukr se musí dát do bílku a je vhodné jej přidat do šlehání hned od počátku.
více...
Minireceptura
25.10.2019 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Vodu s cukrem a ovocem povaříme na mírném ohni do kašovita. Solamyl rozmícháme se lžičkou studené vody, přidáme k ovoci, provaříme a nakonec vmícháme rum. Zmrzlinu dáme na talířky a přelijeme horkou omáčkou.
více...
Alaska
21.10.2019 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Pláty nebo porce pečené těsta se v některých případech prokládají různými potravinami formou sendviče. Takové jídlo má pak většinou název podle suroviny která v něm převládá.
více...
Čokoláda se švýcarským pasem
18.10.2019 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Byly tu další faktory, přispívající ke specifické chuti čokolády. Byly to rafinovaný cukr s vhodnými vlastnostmi ke směsi s kakaem, včetně minimalizace nečistot v něm obsažených. Podíl na chuti čokolády měly též speciální přísady koření.
více...
Perník lze dělat i z piva
16.10.2019 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Guiness se dává do zmrzliny, do biskupského chlebíčku, do kakaové buchty, do vánočního pudingu Ve všech případech tmavé pivo sladkostem dodává na vláčnosti a vlhkosti, o elegantním karamelově nahořklém podtónu ani nemluvě.
více...
|
Dnes je čtvrtek 5. prosince 2019
svátek slaví Jitka, zítra Mikuláš
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|