Reklama
|
Archiv zpráv
Velikonoční pohárek Rübli
20.4.2011 , rubrika: Recepty
Mufinovou hmotu naplníme do mufinové formy 1ks/40 g • Náplň NussgeNuss nastříkáme do mufinové hmoty • Pečeme při teplotě asi 190 °C po dobu 20 - 25 minut • Po vychladnutí zdobíme hvězdicovou trubičkou směsí krému vaječného likéru Rübli.
více...
Řecký velikonoční chléb
19.4.2011 , rubrika: Recepty
Na troše másla zpěníme jarní cibulku a zalijeme ji kuřecím vývarem. Uvedeme do varu a přidáme 2/3 hrášku, máslo, Martini, sůl a pepř. Krátce povaříme a pak základ polévky rozmixujeme.
více...
Velikonoční mazanec
18.4.2011 , rubrika: Recepty
Tyto provazce spojíme z jedné strany svými konci jejich stlačením pevně do sebe. Začneme provádět pletenec, kdy uchopíme levý provazec a přeložíme jej přes prostřední
více...
GastroHradec 16. ročník / - 3.
17.4.2011 , rubrika: Akce a soutěže
V letošním ročníku v Háčkové skupině obsadila prvá dvě místa jedna soutěžící, kterou byla Pavla Indrová z Přerova, která zvolila v této skupině obě dvě nabízené možnosti a v obou se jí podařilo uzmout zlatou medaili.
více...
GastroHradec - 16. ročník / -2.
16.4.2011 , rubrika: Akce a soutěže
Dotyční si mohou zvolit možnost, zda chtějí tvořit po cukrářsku nebo v uměleckém ztvárnění. Kategorie "Umělecký výrobek" vytváří cukrářské futurum, kde tvůrce může plně podřídit svou nápaditost námětové myšlence a způsob jejího ztvárnění.
více...
GastroHradec -16. ročník / -1.
15.4.2011 , rubrika: Akce a soutěže
Při pohledu na cukrářskou listinu se nám naskytne obraz jasné cukrářské dominanty bzenecké školy, jmenovitě Moniky Kroupové a Lenky Wölfelové za asistence celého pedagogického sboru.
více...
Velikonoční recepty - FIALA
14.4.2011 , rubrika: Recepty
Po vychladnutí potřeme šlehačkou s vaječným koňakem. Necháme minimálně 1 hodinu vychladit v lednici. Polijeme (zatřeme) tenkou vrstvou želu. Dělíme na řezy a zdobíme šlehačkou a dekorem.
více...
Mascarpone
12.4.2011 , rubrika: Recepty
Do kastrolu nalejeme vodu tak, aby se dno mísy dotýkalo hladiny vody, ale aby mísa stále seděla na okrajích kastrolu. Odejmeme mísu a kastrol položíme na střední plotnu a vodu přivedeme k varu.
více...
Kokosová pěna s karamelem
8.4.2011 , rubrika: Recepty
Směs na kokosovou pěnu Nestlé vyšleháme se studeným mlékem do husté pěny a dáme vychladit. Smetanu mírně našleháme (musí zůstat tekutá) a zamícháme 2/3 karamelového toppingu Nestlé.
více...
Čokoládové království
7.4.2011 , rubrika: Cukrařina
To platí i pro většinu dortů. Na surovinách je nikdo neošidil, řada z nich však má příliš suchý základ. Třeba čokoládový řez vyniká skvělou náplní z kvalitní tmavé čokolády, ta je však obklíčena právě suchými pláty těsta.
více...
|
Dnes je středa 14. dubna 2021
svátek slaví Vincenc, zítra Anastázie
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|