Cukrář.cz

Reklama



Italské tiramisu

24.04.2012 | Autor: Petr Šíma | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených

4 porce

15 dlouhých cukrářských piškotů
Asi 3dcl silné černé kávy (v nouzi lze použít kávu rozpustnou)
4 lžíce cukru
0,5kg mascarpone
2 vanilkové lusky
1,5dcl sladkého vína-sherry (mandlového likéru)
1 pomeranč
100g kvalitní hořké čokolády ( s obsahem 70% kakaa)


 


Výborný a tradiční italský desert. Tiramisu lze přeložit jako „Zvedni mě“ to znamená, že by i samotný desert měl být nadýchaný a chuťově plný.

Připravte si středně hlubokou mísu o průměru asi 30cm (nejlépe hranatou), naskládejte do ní  piškoty těsně vedle sebe
Uvařte kvalitní silnou kávu, oslaďte 2 lžícemi cukru. Piškoty přelijte a pozorujte jak se káva nasává do piškotů. Trochu kávy si nechte na další vrstvu
Ochuceným krémem mascarpone potřete piškoty, vytvořte další vrstvu z máčených piškot a krému
Navrch nastrouhejte čokoládu a doplňte strouhanou pomerančovou kůrou. Nechte v lednici zatuhnout


Dnes je sobota sobota 20. dubna 2024
svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.