Cukrář.cz

Reklama



Archiv zpráv


Ovocné polevy  - meruňky Ovocné polevy - meruňky 15.04.2013, rubrika: Pouze hlavní zprávy Meruňková poleva slouží rovněž i pro želírování fondánu. Vytváří oddělovací vrstvu mezi pečivem a fondánem. Zamezuje v natáhnutí fondánu do pečiva, které tolik nevysychá. Vyschlý fondán je matný bez lesku a současně je náchylný k odnímání vlhkosti. více...


Krém á la Bavaria Krém á la Bavaria 11.04.2013, rubrika: Pouze hlavní zprávy Vanilkový lusk podélně nařízneme. Vyjmeme dužinu. Obojí povaříme s mlékem. Žloutek rozmícháme do pěny s cukrem. Vanilkový lusk vyjmeme z mléka. Horké mléko za stálého míchání pomalu vléváme do žloutkového krému.
více...


Turecký med Turecký med 04.04.2013, rubrika: Pouze hlavní zprávy Ideální doba míchání při výrobě většího množství je kolem tří hodin, kdy necháme teplotu poklesnout až do stavu výraznějšího ochlazení, můžeme přidávat dopředu opražené a nasekané lískové ořechy
více...


Velikonoční beránek Velikonoční beránek 29.03.2013, rubrika: Cukrařina Velikonoční beránek je další nezbytnou ozdobou velikonoční cukrářské přípravy.
I zde existuje mnoho variant od surovinového základu po beránčí dekoraci.
My se dneska seznámíme s německou recepturou.
více...


Velikonoční drobnosti z lineckého těsta Velikonoční drobnosti z lineckého těsta 29.03.2013, rubrika: Recepty Tento recept je minirecepturou dávno všeobecně známou a dnes ji představujeme spíše pro děti.
V každém případě si tentokrát vyzkoušíme recepturu, která spočívá ve standardní přípravě lineckého těsta, a to na dva způsoby více...


Velikonoční macaroni od Fialy Velikonoční macaroni od Fialy 25.03.2013, rubrika: Recepty Macarony je francouzské pečivo z mandlové mouky a recept byl znám před mnoha stoletími. Ve Francii existuje mnoho tradičních receptur na zhotovení, které postupem doby doznávaly své inovace. více...


Čokoládové polevy / -1. Čokoládové polevy / -1. 24.03.2013, rubrika: Suroviny Čokoládové polevy bývají aplikovány do různých ozdob - zředěné kakaovým máslem a vytemperované s použitím drobných šablon, kornoutkem, případně jejich tvar dovoluje použití přímo ke zdobení cukrářských výrobků. více...


Čím vylepšíme cukrářský výrobek? Čím vylepšíme cukrářský výrobek? 23.03.2013, rubrika: Cukrařina Někdy se dostáváme do problému, že šlehačka nechce držet požadovaný tvar, ztužovač není zrovna po ruce, a výrobek musí být stůj co stůj hotov. Na tento problém nám postačí pouhý želírovací cukr. více...


Proč končí cukrárny? Proč končí cukrárny? 22.03.2013, rubrika: Cukrařina Základní vybavení, a jen nakoupení všech potřebných surovin, vytríny, lednice, mrazáky, kávovary, šlehací hnětací stroje, konvektomat, nerezové stoly a spousty drobných nesmyslů a jste v tom minimálně za milion. více...


Rozdíl mezi marokánkou a florentýnkou Rozdíl mezi marokánkou a florentýnkou 20.03.2013, rubrika: Cukrařina Byť mezi maronkánkami je vizuální příbuznost, jedná se o jiný druh cukrářské poživatiny. Nezbytností při výrobě je správný obsad medu, který zajišťuje jejich příjemnou chuť na jazyku a tažnost.
více...



<< předchozí   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60
 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70
 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80
 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90
 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100
 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110
 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120
 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130
 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140
 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150
 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160
 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170
 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180
 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190
 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200
 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210
 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220
 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230
 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240
 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250
 251 252 253 254 255 256     
další >>

Dnes je úterý úterý 19. března 2024
svátek slaví Josef, zítra Světlana

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.