Cukrář.cz

Reklama



Archiv zpráv


Zmrzlina a káva - to je Itálie 14.7.2010, rubrika: Cukrařina Jak se dělala zmrzlina v dobách, kdy neexistovaly mrazáky? Odpověď naleznete na Sicílii. Zde si totiž s výrobou předchůdce zmrzliny - ledové granity - uměli poradit ještě dávno před vynalezením elektrické energie, už ve 13. století. více...


Druhy těsta a hmoty při výrobě korpusů 7.7.2010, rubrika: Cukrařina jádrové hmoty - (jádrová hmota základní, mandlová hmota nepečená, hmota na korpus jádrového bezé, korpus hmoty na jádrové kornoutky, korpus hmoty na jádrové trubičky, griliášové trubičky, hmota na marokánky) více...


Tiramisu bez vajec 3.7.2010, rubrika: Recepty Měkký tvaroh rozmícháme s moučkovým cukrem, přidáme skořici a vaječný likér. Mezitím si rozpustíme želatinu v horké vodě. Ušleháme si šlehačku, kterou spojíme s tvarohovou hmotou. Nakonec vmícháme rozpuštěnou želatinu. více...


Čokoláda je darem od bohů 1.7.2010, rubrika: Cukrařina Čokoláda škádlí chuťové pohárky lidí již po staletí. Ze statistik vyplývá, že čokoládu mají v průměru v oblibě vždy tři ze čtyř lidí, proto nás sotva překvapí oblíbenost, které se čokoláda těší. Má tak široké a bohaté využití. více...


Fiala-Praha s.r.o. v rozšířeném brněnském působišti 21.6.2010, rubrika: Cukrařina Obchodní společnost Fiala-Praha s.r.o., zabývající se prodejem široké nabídky cukrářského zboží, zvětšila v brněnském působišti své prostory, umožňující jejich vybavenost v obdobném rozsahu, jaké se naskýtají zájemcům v Praze. více...


Snese se krém na dort s marcipánem? 20.6.2010, rubrika: Cukrařina Zrovna včera jsem dělala poprsí a protože jsem měla obavu co by mi na tom marcipán udělal, tak jsem celý dort potřela štětcem s měkkým chlupem čokoládou z pytlíku, co je rychletuhnoucí, naředěnou slunečnicovým olejem více...


Ledová pěna s malinami a variací omáček 16.6.2010, rubrika: Cukrařina Dezert na povrchu zdobený plátkem piškotové rolády. Na řezu pomerančová pěna s kousky malin. Dezert je doplněn broskvovou a jahodovou omáčkou. více...


Plejáda dortových dekorací 3.6.2010, rubrika: Cukrařina K natírání dekorace vezmeme řidší glazuru nebo správně temperovanou máčecí hmotu, popřípadě cukrářskou polevu. Nabízí se další řada možností v podobě bílkového krému, barevného ovocného želé, máslového krému a další. více...


Kremrole a potíže jejich zhotovení 1.6.2010, rubrika: Recepty Na výši lepku a druhu tuku záleží,aby se listové těsto opravdu povedlo.Též záleží na poctivém překládání.Pokud nechcete zažívat další zklamání při pečení kremrolí z listového těsto dávám k dobru těsto mé babičky,které nikdy nezklame. více...


Konec českého chleba 14.5.2010, rubrika: Tipy a triky Vlahá střída českého chleba vonící po žitném kvásku a zvonivá kaštanová kůrka bývala pro mnoho emigrantů jednou z nejhmatatelnějších podob stesku po domově. Z Česka totiž tradiční kváskový chléb za posledních dvacet let téměř zmizel. více...



<< předchozí   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60
 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70
 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80
 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90
 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100
 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110
 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120
 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130
 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140
 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150
 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160
 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170
 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180
 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190
 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200
 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210
 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220
 221 222     
další >>

Dnes je středa 24. dubna 2019
svátek slaví Jiří, zítra Marek

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2019 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.