Reklama
|
Archiv zpráv
Cukrářství přes sojovou mouku
4.11.2020 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Sojová mouka je oblíbena proto, že ušetří používání množství tuku a vajec, aniž by zmenšila obsah živin ve výrobcích, které nadto proti normálnímu zboží podrží s přísadou sojové mouky delší dobu čerstvý vzhled a vláčnost
více...
Krém do laskonek
2.11.2020 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
krém buď vylijeme na čistý plech nebo talíř a mírně posypeme moučkovým cukrem, aby se nám nevytvořil tuhý škraloup nebo dáme krém rovnou míchat na pomalý chod, dokud nevychladne.
více...
Tuků jsou různé druhy
30.10.2020 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Do těst se používá máslo, ale lze jej nahradit tukem (margarínem) - zde jde o to, zda hledíte na cenu nebo na kvalitu - máslo dodá těstu aroma, ale je lepší pracovat s těstem v chladnějším prostředí, máslo snadněji měkne oproti margarínu.
více...
Bavorský krém
28.10.2020 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Provedení zkoušky: Žloutkový krém při ponoření dřevěného dřívka do krému musí zůstat přilnutý a zároveň reaguje změnou polohy při lehkém fouknutí dechem.
více...
Čokoládové muffiny
19.10.2020 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Vanilkový pudink uvařte podle receptu a nechte vychladnout. Rozšlehejte 150 – 200 g změklého másla a postupně po lžíci zašlehejte všechen pudink. Na závěr přidejte trochu růžového potravinářského barviva a rozšlehejte, až je směs růžová.
více...
Auf Wiedersehen lentilky !
16.10.2020 , rubrika: Business
Společnost Nestlé přesune výrobu cukrovinek značky Lentilky z Česka do Německa. V Holešově na Kroměřížsku se vyrábějí již od roku 1907, ale od jara příštího roku mají být vyráběny v Hamburku
více...
Smetana je nejen chutná, ale i potvora!
14.10.2020 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Mnohý cukrář zajisté přišel do rozpaků, když mu zkyslo větší množství smetany a nedalo se přesně zjistit, zda smetana již byla nakyslá když ji obdržel od dodavatele. Smetana bývá někdy v počátečním stavu zkysnutí, aniž je to možné chutí zjistit.
více...
Moka řez
9.10.2020 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Dort na povrchu zdobený karamelovým fondánem, kávovým krémem a čokoládovým moka zrnem. Na řezu kávový plát na němž je nastříkán kávový krém, který je šachovnicově prokládán kakaovým korpusem. Chuť a vůně kávová.
více...
Želatina a zdraví / -2.
7.10.2020 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Želatina je potřebná pro výživu kloubů a chrupavek, pomáhá při vývoji kosterní soustavy, zubů, šlach a také svalstva. Je také potřebná v době překotného růstu v pubertě. Rovněž při nedostatku vápníku.
více...
|
Dnes je čtvrtek 25. února 2021
svátek slaví Liliana, zítra Dorota
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|