Cukrář.cz

Reklama



Archiv zpráv


Teplotní optimum kávy Teplotní optimum kávy 18.5.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy Je to zjednodušeným pohledem zvláštní, že 40 °C teplá koupel již platí za horkou, a ve vyšší teplotě se nemůžeme koupat vůbec. Je to tím, že jemné ústní sliznice snášejí vyšší teplotu než pokožka. více...


Klimatizace je v dnešní době věc nezbytná Klimatizace je v dnešní době věc nezbytná 15.5.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy Klimatizace je nejen výhodná - v mnoha případech je naprosto nepostradatelná. Je to něco, co nám vychladí vzduch a připraví optimální pracovní podmínky, ale také příjemné prostředí hostům v našich provozovnách. více...


Skladování čokolády a kakaa Skladování čokolády a kakaa 13.5.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy Uloží-li se čokoláda na vlhkém místě, rozpouští se v ní obsažený cukr a usazuje se na povrchu, čímž dodává zboží plesnivého vzhledu. Pokud je čokoláda vystavena slunci. Ztrácí tak barvu, dostává šedý vzhled, stává se porézní a má zvětralou chuť. více...


Pěna Surprise Pěna Surprise 11.5.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy Směs na kokosovou pěnu Nestlé vyšleháme se studeným mlékem do husté pěny. Na dno pohárů položíme krájené broskve. Cukrářským sáčkem s velkou trubičkou nastříkáme ušlehanou pěnu. Pohár ozdobíme ovocem a jahodovou omáčkou. více...


Snížení ceny certifikačního poplatku Czech Specials Snížení ceny certifikačního poplatku Czech Specials 8.5.2020, rubrika: Akce a soutěže Czech Tourism a Asociace kuchařů a cukrářů tímto snížením chce pobídnout všechny restaurace vyhlášené specialitami české a regionální kuchyně v tradičním či moderním pojetí, k zapojení tohoto projektu. více...


Zmrzlina podomácku Zmrzlina podomácku 6.5.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy Druhý den směs bude velice hustá. Zamícháme směsa a vložíme do zmrlinového strojku . Nemáme-li strojek, pak směs našlehat elektrickým šlehačem a vložit do mražáku. Během mražení ji může ještě jednou našlehat a přidat do ní mandle. více...


Cukrářská dominanta v kuchařském týmu Cukrářská dominanta v kuchařském týmu 4.5.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy Vliv cukrářského exponátu při kuchařských soutěžích vždy hrál velmi významnou roli, a ten kdo si byl jeho významného vlivu vědom a tento poznatek uměl převést do praxe, zpravidla jej zúročoval dobrým výsledkem. více...


Čokoládový mousse s višňovým dipem Čokoládový mousse s višňovým dipem 1.5.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy Zkaramelizujte zbývající cukr, přidejte višně i višňovou štávu. Přidejte koření (skořici a badyán) a povařte na mírném ohni asi 15 minut. více...


Poleva z meruněk Poleva z meruněk 29.4.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy Meruňková poleva nemá zcela pevnou konzistenci a lze ji zpracovávat v teplém stavu. Není proto vhodná pro dezerty, které jsou konzumovány za vyšší teploty. V takovém případě je vhodnější použití jiných druhů polev. více...


Amaretto hrušky na kokosové pusince Amaretto hrušky na kokosové pusince 27.4.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy Omáčku si připravíme tak, že si čokoládu rozlámeme na menší kousky a zalijeme ji horkou šlehačkou (cca 90 °C) – mícháním vznikne lahodná čokoládová omáčka. více...



<< předchozí   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60
 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70
 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80
 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90
 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100
 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110
 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120
 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130
 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140
 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150
 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160
 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170
 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180
 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190
 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200
 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210
 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220
 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230
 231 232 233 234 235 236 237 238     
další >>

Dnes je středa 23. září 2020
svátek slaví Berta, zítra Jaromír

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2020 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.