Cukrář.cz

Reklama



Archiv zpráv


Vanilka 6.8.2002, rubrika: Suroviny Vanilka je nejjemnější a také nejdražší koření používané v cukrářství. více...


Dobývání cukrové šťávy a cukru z pralesa 6.8.2002, rubrika: Suroviny V prvé polovině našeho končícího století se v tropických oblastech dobývala (a též i do dneška dobývá) z palem šťáva za účelem přípravy alkoholických i lihuprostých nápojů. více...


Mandlový čokoládový pudink 5.8.2002, rubrika: Pouze hlavní zprávy Máslo vymícháme do zpěnění a po částech přidáme polovinu cukru. Přidáme vanilin. cukr, žloutky a čokoládu. Do ztuhnutí vyšleháme bílky, vsypeme zbytek cukru a šleháme tak dlouho, až řez nožem do hmoty se nezacelí..... více...


Cukr v obchodech je vesměs bez závad; občas chybí označení 2.8.2002, rubrika: Hygiena Chybějící údaj o hmotnosti výrobku byl v devíti případech ze 125 vzorků cukru nejčastějším prohřeškem při kontrole České zemědělské a potravinářské inspekce (ČZPI). více...


Jakost a zdravotní nezávadnost cukrářských výrobků v historických souvislostech 1.8.2002, rubrika: Cukrařina Jistě si uvědomujeme, že od nepaměti strava a později potravinářské výrobky musely splňovat zásadní požadavek, aby člověku neškodily. Pokud historické záznamy uvědějí vznik a vývoj sladkostí více...


Kam kráčí česká soutěžní gastronomie? 31.7.2002, rubrika: Akce a soutěže Měl jsem to štěstí, že jsem se zúčastnil v roli hodnotícího komisaře všech tří akcí a mohu tedy posoudit , kam dospěla česká soutěžní gastronomie na počátku třetího tisíciletí. více...


Jablečné palačinky 30.7.2002, rubrika: Pouze hlavní zprávy Z mléka, mouky, soli a vajec si připravíme těstíčko, které necháme asi hodinu odpočinout. Jablka oloupeme, vyjadřincujeme a nakrájíme na plátky. více...


ČZPI letos při kontrole zmrzliny 29.7.2002, rubrika: Hygiena Pouze pět nevyhovujících vzorků zmrzliny zatím našla při letošních kontrolách v obchodní síti Česká zemědělská a potravinářská inspekce (ČZPI). Šlo o pět vzorků ze 44 kontrolovaných na Plzeňsku, které byly znovu zmrazeny a nesmějí se dále prodávat. více...


Marcipan 25.7.2002, rubrika: Hygiena Marcipán je tradičním potravinářským výrobkem s dlouhou a bohatou historií nejen u nás ::::::: Výroba - Pro výrobu marcipánu existují různé receptury i pracovní postupy. Základní surovinou jsou loupané sladké mandle a cukr. více...


Závin z křehkého těsta s bramborami 22.7.2002, rubrika: Pouze hlavní zprávy Mouku se škrobovou moučkou a kypřícím práškem prosejeme na vál, doprostřed najemno nastrouháme brambory, přidáme změklý tuk, cukr a polovinu rozšlehaného vejce a zpracujeme těsto více...



<< předchozí   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60
 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70
 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80
 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90
 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100
 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110
 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120
 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130
 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140
 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150
 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160
 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170
 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180
 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190
 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200
 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210
 211 212 213 214 215 216 217 218 219     
další >>

Dnes je čtvrtek 21. února 2019
svátek slaví Lenka, zítra Petr

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2019 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.