Cukrář.cz

Reklama



Archiv zpráv


Pečujeme o úpravu vody! 25.6.2002, rubrika: Suroviny Na kvalitu nápoje, který vyrobíme ve svém kávovaru, mají kromě kvality kávy a technického stavu výrobního zařízení nemalý vliv také parametry použité vody. více...


Lískové oříšky 24.6.2002, rubrika: Suroviny Jsou to plody většinou divoce rostoucího lískového keře, vyskytující se po celé Evropě, severní Asii a Japonsku, jejichž kvalita je různá. Nejlepší druhy lískových oříšků pochází většinou z Levanty. více...


Problémy se šlehačkou 19.6.2002, rubrika: Suroviny Počátkem minulého týdne se v Praze přestala vyrábět čerstvá živočišná šlehačka v 1litrovém balení, určená pro výrobny. Jediná pražská firma, která tuto šlehačku dodávala do obchodní sítě, bez jakéhokoli oznámení předem, ukončila výrobu této šlehačky. více...


Proč potřebujeme čokoládu ? 19.6.2002, rubrika: Suroviny Otázka by mohla též znít, zda existuje sladký hřích. Zeptáme-li se návštěvníků cukráren, obdržená odpověď je zcela nasnadě. Téma článku má však vážnější podtón, zaznívající v naší psychice. více...


Od malovaných obrázků k jedlým obrazům 18.6.2002, rubrika: Cukrařina Asi před třemi roky italská firma MODECOR začala prodávat ke zdobení horních povrchů dortů nesladké oplatky s různými výjevy na nich namalovanými potravinářskými barvami a s různými cukrovými i plastovými figurálními i nefigurálními doplňky více...


Mandle 14.6.2002, rubrika: Suroviny Mandle jsou plody mandlovníku, který se vyskytuje nejvíce v Itálii, Španělsku, Portugalsku, severní Africe, jižní Francii a také na Sicilii a Balkáně. více...


Belgický tisk nabádá vždy omývat plechovky s nápoji 13.6.2002, rubrika: Hygiena Před napitím vždy umyjte plechovku, která nápoj obsahuje. Pitva nedávno záhadně zesnulé osoby totiž ukázala, že oběť se napila z plechovky, která byla potřísněna krysí močí, která je prudce jedovatá více...


Výživové a nutriční hodnoty 11.6.2002, rubrika: Cukrařina - JEMNÉHO CUKRÁŘSKÉHO A PEKAŘSKÉHO PEČIVA - V součastné době se zájem o výživu a spotřebu potravin stává významným nástrojem aktivní péče o udržení zdraví a účinnou složkou prevence chorob masového výskytu. více...


Základní úpravy kávy 10.6.2002, rubrika: Káva Káva spařovaná v šálku:
Je to nejrozšířenější způsob úpravy kávy u nás. Dávka mleté kávy se vloží do předem vyhřátého šálku nebo tenkostěnné sklenice a zalije vařící vodou. více...


Povídání o cukru 7.6.2002, rubrika: Suroviny Cukr, surovina, která je pro cukráře nepostradatelná.
Pojmenování „cukr“ je původu asijského a pochází ze slova „Scharkura“ tj. sladká šťáva.
Cukr byl znám Číňanům již 200let před Kristem, tehdy se vyráběl z rákosu. více...



<< předchozí   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60
 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70
 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80
 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90
 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100
 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110
 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120
 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130
 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140
 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150
 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160
 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170
 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180
 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190
 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200
 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210
 211 212 213 214 215 216     
další >>

Dnes je úterý 11. prosince 2018
svátek slaví Dana, zítra Simona

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2018 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.