Cukrář.cz

Reklama



Archiv zpráv


Dortové těsto Dortové těsto 23.4.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy Vajíčka s cukrem vyšleháme a pomalu přiléváme šlehačku.
Následně opatrně vmícháváme mouku smíchanou s práškem do pečiva. K tomuto těstu lze nahradit šlehačku 1dl oleje s dl vody nebo mléka. více...


Velikonoce - čiň člověku dobře a křížem se ti odmění! Velikonoce - čiň člověku dobře a křížem se ti odmění! 19.4.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy - Velikonoce boží to jara čas, -
věz člověče, že budeš povolán,
až v sluchu tvém shůry zazní hlas,
ty vstoupíš v posvátný pole lán. více...


Velikonoční hnízda Velikonoční hnízda 18.4.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy Křehké těsto vyválíme na plát 4 mm a vykrájíme ve tvaru vajíček.
Vložíme na plech a krátce pečeme. Trubičkou č. 10 vytvoříme mandlovou korunu a na spodním plechu dopečeme. více...


Velikonoční řezy Velikonoční řezy 17.4.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy Po vychladnutí potřeme šlehačkou s vaječným koňakem. Necháme minimálně 1 hodinu vychladit v lednici. Polijeme (zatřeme) tenkou vrstvou želu.
Dělíme na řezy a zdobíme šlehačkou a dekorem. více...


Proč mají Velikonoce pokaždé jiné datum? Proč mají Velikonoce pokaždé jiné datum? 16.4.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy A protože tento lunární jev je termínově pohyblivý, mohou se Velikonoce slavit v rozmezí dnů 22. března až 25. dubna.
Čili pamatujme , že Velikonoce nastávají první neděli po prvním měsíčním úplňku, který nastane po 21. březnu. více...


Velikonoční vejce Velikonoční vejce 15.4.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy V obchodech můžeme dostat i vejce svým původem již starší a ke zjištění jejich čerstvosti nám poslouží tzv. plovací test. Vejce vložíme do chladné vody. Čerstvé vejce zůstane ležet na dně více...


Marlenka - věčný námět Marlenka - věčný námět 12.4.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy Salko 3 hodiny zvolna vaříme zcela ponořené ve vodě, ty tři hodiny je důležité dodržet. Pak ho necháme vychladnout (vznikne tuhá hnědá hmota). Vyklopíme a s máslem umixujeme. Až vznikne homogenní hmota, pak můžeme přidat nepovinné suroviny více...


Cukrářské postřehy Cukrářské postřehy 10.4.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy Při zhotovování cukrového kuléru se často stává, že cukr při přelévání vody zchuchvalcovatí. Tomu zamezíme, přidáme-li do páleného cukru před přilitím vody trochu amonia. více...


Ztráty ve výrobě a prodeji Ztráty ve výrobě a prodeji 8.4.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy Správce daně může posoudit, zda výše stanovené normy odpovídá charakteru činnosti poplatníka a obvyklé výši norem jiných poplatníků se shodnou nebo obdobnou činností, a o zjištěný rozdíl upravit základ daně. více...


Mandle Mandle 5.4.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy Požívání většího množství hořkých mandlí je škodlivé, neboť obsahují jedovaté látky. Mandle obsahují : 50% oleje, 25% bílkovin, 6% cukru, 5% minerálních látek a 3% gumy. více...



<< předchozí   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60
 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70
 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80
 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90
 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100
 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110
 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120
 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130
 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140
 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150
 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160
 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170
 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180
 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190
 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200
 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210
 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220
 221 222 223 224 225     
další >>

Dnes je čtvrtek 27. června 2019
svátek slaví Ladislav, zítra Lubomír

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2019 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.