Cukrář.cz

Reklama



Archiv zpráv


Valentýnské vyznání Valentýnské vyznání 12.2.2017, rubrika: Pouze hlavní zprávy Mléko se smetanou ohřejeme v hrnci. Žloutek s vanilínovým cukrem a se skořicí vyšleháme do pěny. Šleháme dál za občasného přilévání až hmota obdrží krémovitý vzhled. Skořicovou pěnu necháme chvíli zchladnout a pak opětovně vyšleháme do krémova.
více...


Dort pro jubilejní příležitost Dort pro jubilejní příležitost 14.1.2017, rubrika: Pouze hlavní zprávy Kouzla nejsou žádné čáry, praví se skutkům, které vznikají v provedení virtuózních tvůrců jakoby samy od sebe. Ovšem podmínkou takového provedení je předurčenost osobnosti pro zvolený druh tvorby včetně vrozeného citu a dlouhodobého cviku.
více...


V čem tkví tajemství chuti čokolády? V čem tkví tajemství chuti čokolády? 14.12.2016, rubrika: Pouze hlavní zprávy Čokoláda je pro lidské chuťové orgány velikým vábidlem, napříč tomu, že její základní surovina, kakaové boby, se vůbec žádným chuťovým požitkem nevyznačují. Jsou hořké. To co nás na čokoládě láká, je ve své podstatě soubor chemických procesů,. více...


Sojová mouka v cukrářství Sojová mouka v cukrářství 9.11.2016, rubrika: Pouze hlavní zprávy Sojový sýr a banány se sojovým mlékem upravíme na kaši. Smícháme s ostatními a naplníme do formy. Zbylé těsto na hmotu ve formě nařasíme. Pečeme při teplotě 200 °C asi1 hodinu.
Dozdobíme dle vlastní fantazie. více...


VÝROBA PRALINEK A NÁPLNÍ VÝROBA PRALINEK A NÁPLNÍ 24.10.2016, rubrika: Akce a soutěže Kurz je určen pro všechny, kteří chtějí zpestřit podzimní nabídku svých restaurácí, cukráren i kaváren lákavými pralinkami. Naučíte se vyrábět i různé náplně a celkově se surovinami ekonomicky zácházet více...


Kobliha cukrářská či pekařská? Kobliha cukrářská či pekařská? 12.10.2016, rubrika: Pouze hlavní zprávy koblihy jsou výrobkem moučným a mohou je proto vyrábět jak cukráři, tak i pekaři. Tradice masové výroby a konzumace koblih v masopustním období je v Rakousku populární dodneška.

více...


Gordonův jablečný dezert Gordonův jablečný dezert 6.9.2016, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme nadrobno. Na pánvi rozehřejem 15 g másla, přidáme jablka a třetinu cukru. Jablka za stálého obracení zahříváme, dokud cukr nezačne karamelizovat. Vmícháme sultánky v calvadosu a zahříváme 5-10 minut. více...


Výroba vlastní čokolády Výroba vlastní čokolády 11.8.2016, rubrika: Pouze hlavní zprávy Základem dobrého zhotovení ve stádiu přípravy je dobré promíchání směsí a v dodržení teplot při ohřevu, kdy se tak zamezí zhoustnutí cukru. V případě nadměrné hustoty hmoty přidáme kakaové máslo. Při přípravě se nesmí do hmoty jediná kapka vody! více...


Sladové přípravky a jejich vliv na pečivo Sladové přípravky a jejich vliv na pečivo 26.6.2016, rubrika: Pouze hlavní zprávy Je třeba vědět, že přílišná přísada cukru poškozuje lehkost a kyprost těsta, které se stává těžkým a někdy je zapotřebí jeho kvas podpořit pečivovým práškem z důvodu, že kvasnice jsou nedostatečné.
více...


Škodliví hlodavci 15.6.2016, rubrika: Pouze hlavní zprávy Z hlediska potravinářské výroby je i riziko, že hlodavci mohou být rezervoárem salmonelóz, kterými kontaminují potravin,y a tak může dojít ke vzniku rozsáhlejších epidemií tohoto onemocnění, pokud jsou zanedbány hygienické zásady. více...



<< předchozí   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60
 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70
 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80
 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90
 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100
 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110
 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120
 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130
 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140
 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150
 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160
 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170
 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180
 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190
 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200
 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210
 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220
 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230
     
další >>

Dnes je pátek 13. prosince 2019
svátek slaví Lucie, zítra Lýdie

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2019 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.