Reklama
|
Archiv zpráv
Pečeme velikonočně
23.3.2018 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme cukr a ještě zašleháme. Pak přidáme mouku (2 lžíce mouky dáme stranou) střídavě s rozehřátým prochladlým tukem. Nakonec vmícháme nasekané ovoce, čokoládu a oříšky.
více...
Berlínské velikonoční vejce
21.3.2018 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Koblihové těsto bez odležení (1200 g ) hned zpracováváme do tvaru vejce. Necháme nakynout po dobu 15 minut. Vejce tlakem vytvarujeme a necháme déle odležet. Po době ¾ kynutí necháme 10 minut odležet.
více...
Velikonoční vejce
20.3.2018 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Čerstvé vejce zůstane ležet na dně. U starších vajec se vytvoří ve skořápce vzduchová komora, která vejce ponořené ve vodě nadnáší a to tím způsobem, že vejce se staví na špičku
více...
Chyby při výrobě perníku III.
17.3.2018 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Jednou z nejdůležitějších surovin při výrobě perníkového zboží je mouka. Tak například mouka, která se zdá na první pohled pěkná, i po chemickém rozboru uznána za prvotřídní, má pro odborníka, který ji zpracuje, velkou chybu.
více...
Chyby při tvorbě perníku II.
16.3.2018 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Rozplesklý a nevzhledný perník vznikne buď pozdním potřením po upečení nebo tím, že bramborová mouka (pokud používáme) byla slabě uvařena. Pokud byl přidán práškový cukr, může se stát, že perník vykazuje žlutý odstín.
více...
Chyby při tvorbě perníku I.
14.3.2018 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Rovněž dlouhé stání perníku na plechu před pečením, mívá příčinu ve vzniku puchýřů, protože výrobek schne a vytváří se kůra. To samé platí při nadměrném množství přidávaných odpadků těsta. Rovněž je problém v řídké hustotě vykrajovaných kusů.
více...
Jak zatraktivnit cukrárnu?
11.3.2018 , rubrika: Akce a soutěže
Naše upoutávka je originální a tvořená doslovně na míru jednotlivému druhu našeho zboží či dotyčné osoby, která v určitém dnu slaví svátek, případně nějaké aktuální události či postřehu v podobě letošních mrazů atd.
více...
American way
9.3.2018 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
V poslední době je u lidí cítit zřetelný nárůst oblíbenosti evropských moučníků, ale povaha amerických občanů je jiná, takže před ovocnými knedlíky je a ještě dlouhou dobu bude třeba cheesecake.
více...
|
Dnes je čtvrtek 28. ledna 2021
svátek slaví Otýlie, zítra Zdislava
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|