Cukrář.cz

Reklama



Archiv zpráv


Cukrářské hry s jablky Cukrářské hry s jablky 18.01.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy Lze vybrat to správné jablko pro konkrétní kuchyňské použití může být skutečná věda. Na druhou stranu se na to můžete podívat i z lepší stránky a proměnit vaření s jablky ve hru: díky pokusům s jednotlivými odrůdami. více...


Analýza čokolády Analýza čokolády 15.01.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy Hořká čokoláda obsahuje 31 – 38% kakaového másla, 16 – 32% kakaového prášku a 30 – 50% cukru. Přičemž fyzikální vlastnosti čokolády ovlivňuje především kakaové máslo. Má vysoký stupeň krystalizace a krystalizuje v šesti různýcch formách. více...


Jahodové mraky Jahodové mraky 13.01.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy Český národ miluje jahody, jahodová příchuť je v potravinářských výrobcích jednoznačně nejoblíbenější. V dnešní době jsou navíc jahody k dostání celoročně, a proto se stále častěji používají také v cukrářské výrobě. více...


Těsto na zhotovení dortů Těsto na zhotovení dortů 11.01.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy Celkem 20 lžic, chceme-li tam něco víc než jen mouku, musím ubrat příslušné množství mouky ubrat a nahradit ji rovnoměrně množstvím něčeho jiného. více...


Jablečný dezert Jablečný dezert 08.01.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy Těsto nalijeme na jablka a případně posypeme mandlovými vločkami a cukrem moučkou. Pečeme 30 -35 minut dozlatova a pak pomocí špejle vyzkoušíme, zda je dezert hotový. Dezert necháme chvíli chladnout ve formě (okraj uvolníme od formy nožem). více...


Ořechy v informacích Ořechy v informacích 06.01.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy Zásadní pro to, aby ořechy fungovaly tak jak mají, je především správné sušení. Pokud dodavatel oříšků sušení ošidí, pod skořápkou ořechu dostávají prostor plísně. více...


Tvoříme mascarpone Tvoříme mascarpone 03.01.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy Mascarpone se dá normálně koupit v obchodě, jeho příprava však není složitá - ohřejeme 1 litr smetany na približně 90 °C, přidáme 5 ml kyseliny citrónové nebo odpovídající množství citrónové šťávy a směs pomalu promícháváme ca. 10 minut. více...


Čas Vánoc černého zbarvení Čas Vánoc černého zbarvení 23.12.2020, rubrika: Cukrářská poezie Však dávný středověk přišel k nám,
mor jeho poselství nese,
host, kterýž nebyl zván,
životy našimi krutě nám třese. více...


Vánočka na vícero způsobů Vánočka na vícero způsobů 21.12.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy Přes noc necháme v tuzemáku či v punči macerovat rozinky. Do mísy vložíme droždí. Poté přidáváme mouku, cukr, sůl, vejce, rozinky a máslo, které rozkrájíme na velmi tenké plátky. více...


Vánoční pečivo a víno Vánoční pečivo a víno 19.12.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy Vanilkové rohlíčky ve společnosti bílého rulandského vína nabízí v takovémto spojení elegantní a voňavý zážitek, vytvářející pohodu a kouzlo Štědrého večera. více...



<< předchozí   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60
 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70
 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80
 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90
 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100
 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110
 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120
 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130
 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140
 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150
 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160
 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170
 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180
 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190
 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200
 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210
 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220
 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230
 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240
 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250
 251 252 253 254 255 256     
další >>

Dnes je úterý úterý 19. března 2024
svátek slaví Josef, zítra Světlana

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.