Cukrář.cz

Reklama



Archiv zpráv


Quo vadis cukrařino? 19.2.2004, rubrika: Business Například na téma živočišné a rostlinné šlehačky jsme měli možnost vést opakované diskuse. A není v budoucnu vyloučeno, že bruselská direktiva nám naše chutě upraví. více...


KOKOS 18.2.2004, rubrika: Suroviny Plody, neboli kokosové ořechy kulovitého nebo oválného tvaru, poskytují užitek jednak v původním stavu jako ovoce, které se dále zpracovává na kokosový olej, strouhaný kokos, poonac tj. pokrutiny zbylé po extrakci palmového oleje. více...


Festival National Des Croquembouche 2004 17.2.2004, rubrika: Akce a soutěže minulý týden proběhla v Paříži národní soutěž cukrářů v ryze francouzské disciplíně Croquembouche. Jedná se o slavnostní prezentaci profiterolků z odpalovaného těsta, spojovaných karamelem do uměleckých objektů. více...


Medovník - recept 16.2.2004, rubrika: Recepty Vrchní vrstva je posypaná vrstvou čehosi dobrého. Tímto jsem si jista, že jsem přišla na to, z čeho se tato směs skládá. více...


Svatba v den valentýnského setkání 13.2.2004, rubrika: Cukrářská poezie Již uplynulá je to doba roku, kdy on uzřel chůzi její laní, a jeho srdce bušíc v lásce toku, svým tepem lásky odňalo mu spaní, - to čtrnáctý únor byl, den Valentýna. - více...


Výroba fondantové hmoty 3/3 12.2.2004, rubrika: Recepty Zachycovací nádrže mají ten účel, aby celý obsah kotlíku pojmuly najednou, takže poslední může být opět použit, zatímco pumpa čerpá cukr do kotlíku. V síťových vložkách zachycovacích nádrží se zachycují nečistoty a cizí tělíska, která spadla do cukru více...


Pečivo umíme dělat pro celou střední Evropu 11.2.2004, rubrika: Business V roce 1948 Marko Pařík z Československa emigroval, po návratu v roce 1990 tu privatizoval první pekárnu - a dnes je šéfem největší firmy v oboru s ambicí stát se lídrem trhu v celé střední Evropě. více...


Ledová pěna s malinami a variací omáček 10.2.2004, rubrika: Recepty Dezert na povrchu zdobený plátkem piškotové rolády. Na řezu pomerančová pěna s kousky malin. Dezert je doplněn broskvovou a jahodovou omáčkou. Chuť a vůně smetanová, obohacená chutí pomeranče a malin. více...


Pekaři chtějí kvůli obilí opět zvýšit ceny 9.2.2004, rubrika: Business Pečivo loni na podzim skokem zdražilo o dvacet procent. Podobně chtějí postupovat pekaři i letos. Ceny obilí totiž od té doby vzrostly zhruba o pětinu.
více...


Výroba fondantové hmoty 2/3 5.2.2004, rubrika: Recepty Nestačí uvařit fondant na určitý stupeň a mít pro něj vyzkoušený stále stejný syrob, ale je nutno vyzkoušet teploměr, zdali řádně měří dle uvedené tabulky. Každý teploměr neměří stejně, někdy bude třeba o půl nebo 1 stupeň vařit cukr méně, nebo více. více...



<< předchozí   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60
 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70
 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80
 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90
 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100
 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110
 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120
 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130
 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140
 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150
 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160
 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170
 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180
 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190
 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200
 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210
 211 212 213 214 215 216     
další >>

Dnes je středa 12. prosince 2018
svátek slaví Simona, zítra Lucie

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2018 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.