Reklama
|
Archiv zpráv
Punčové dortíčky
4.8.2017 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Jeden korpus prokrojíme v polovině tak že nám vzniknou dva tenké pláty. Potřeme je na povrchu marmeládou. Druhý korpus nakrájíme na proužky asi 3 cm silné. Do hlubokého plechu dáme na spod potřený korpus a poklademe na něj nakrájené kandované třešně.
více...
Vznik mandlí a pralinek
31.7.2017 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Cukrář Pralin opojen úspěchem, uháněl dlouhými kroky ulicí Paliais a zmizel v Rue d´Escalier. U Pralinů vše ožilo. Cukrář Pralin ihned vyčistil svůj jediný měděný kotel a přinesl si pytel dřevěného uhlí, cukr a mandle a začal vyrábět.
více...
NRA Show Chicago 2017 - největší v USA
24.7.2017 , rubrika: Akce a soutěže
Nápojový gigant Coca-Cola prezentoval systém, který v tuzemsku není běžný: Coca-Cola Freestyle. Umožňuje výrobu tradičních nápojů, doplněných o dosud neobvyklé příchutě - tedy lze si vybrat vanilkovou Coca-Colu Zero nebo třeba třešňový Sprite.
více...
Karamel podomácku
17.7.2017 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Karamelizace je proces oxidace cukru. Karamelizování znamená suché zahřátí cukru při vysoké teplotě, kdy se jeho vzhled proměňuje ve světle žlutou až tmavě hnědou, lesklou hmotu s typickým aromatem pražení.
více...
Dort Pišingr
7.7.2017 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Původcem „pišingru“ je Oscar Pischinger roku 1881, který roku 1918 rozdělil svou firmu mezi rakouské a německé následníky. Rakouská společnost vyráběla od roku 1945 originální Pischingrův dort ve Wiener Neustadtu
více...
Turecké dezerty
3.7.2017 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
K dalšímu vyhlášenému dezertu země půlměsíce náleží tzv. „Baklava“ sestávající z listového těsta, ořechovou nebo mandlovou náplní z medu, koření dávající zákusku říznější apetit a samozřejmě nezbytného cukru.
více...
|
Dnes je pondělí 8. března 2021
svátek slaví Gabriela, zítra Františka
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|