Cukrář.cz

Reklama



Archiv zpráv


Velikonoce boží to jara čas Velikonoce boží to jara čas 3.4.2015, rubrika: Pouze hlavní zprávy - Velikonoce boží to jara čas, -
věz člověče, že budeš povolán,
až v sluchu tvém shůry zazní hlas,
ty vstoupíš v posvátný pole lán. více...


Velikonoční náměty Velikonoční náměty 30.3.2015, rubrika: Pouze hlavní zprávy Ušleháme smetanu s bílky a vmícháme do krému. Přidáme ovoce. Korpus z křehkého těsta potřeme želé, navrch dáme třený korpus, potřeme krémem, položíme vrchní díl a chladíme asi 3 hodiny. více...


Velikonoční beránek Velikonoční beránek 27.3.2015, rubrika: Pouze hlavní zprávy Velikonoční beránek je další nezbytnou ozdobou velikonoční cukrářské přípravy.
I zde existuje mnoho variant od surovinového základu po beránčí dekoraci.
My se dneska seznámíme s německou recepturou.
více...


Bernská definice čokolády a kakaa Bernská definice čokolády a kakaa 25.3.2015, rubrika: Pouze hlavní zprávy Čokoládová hmota je směs kakaové hmoty a cukru s přísadou nebo bez přísady kakaového másla. Čokoládový prášek je čokoládová hmota zpracovaná na prášek.
více...


Javanais Javanais 23.3.2015, rubrika: Pouze hlavní zprávy Voda se svaří s cukrem na 118 °C. Žloutky a celé vejce se prošlehne, k tomu se přidá vychladlý cukrový rozvar a za postupného přidávání změklého másla se vyšlehá krém. Ten se vloží na 10 minut do chladničky. více...


Ořechová kanufa Ořechová kanufa 21.3.2015, rubrika: Pouze hlavní zprávy Na pekáč dáme asi 1 cm vrstvu kunafy. Rovnoměrně pokryjeme ořechovou směsí a opět dáme vrstvu kunafy. Mokrou dlaní stlačíme. Pokapeme polovičním množstvím zbývajícího másla. více...


Velikonoční cop Velikonoční cop 19.3.2015, rubrika: Recepty Po odpočinutí těsta jej rozdělíme na kousky o hmotnosti 120 g a lehce vyválíme do kulatého tvaru. Následně jeden konec vytáhneme do tenčího průměru. Poté propleteme mezi sebou 3 prameny, ohneme je do půlkruhu a vložíme na plech. více...


Mocca placičky Mocca placičky 11.3.2015, rubrika: Pouze hlavní zprávy Mouku prosijeme, přidáme tuk, moučkový cukr, vejce,vanilkový cukr, zpracujeme na hladké těsto a necháme odpočinout. Z těsta vyválíme asi 4 mm sílný plát a malým oválným tvořítkem vykrajujeme oválky. Pečeme při 180°C. více...


I ovocné koktejly mají své trendy. I ovocné koktejly mají své trendy. 9.3.2015, rubrika: Recepty Svět jídla má své trendy suroviny. Čas od času se objeví potravina, která naprosto ovládne média, blogy, sociální sítě i naše kuchyně. Nejinak je tomu v oblasti ovocných šťáv a koktejlů. Které suroviny více...


Moravský vaječný tradiční Moravský vaječný tradiční 7.3.2015, rubrika: Recepty S velikonočním obdobím si všichni rádi při panáčku hustého žlutého likéru připomínáme umění našich babiček – domácí výrobu „vaječáku“, nebo „vaječňáku“, jak kdo jste zvyklí.
více...



<< předchozí   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60
 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70
 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80
 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90
 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100
 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110
 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120
 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130
 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140
 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150
 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160
 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170
 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180
 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190
 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200
 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210
 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220
 221 222     
další >>

Dnes je středa 24. dubna 2019
svátek slaví Jiří, zítra Marek

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2019 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.