Cukrář.cz

Reklama



Archiv zpráv


Co se skrývá pod slovem pumpernikl? Co se skrývá pod slovem pumpernikl? 2.5.2016, rubrika: Pouze hlavní zprávy Národní chléb z Osnabrücku se vyráběl ze žitného šrotu, někdy s příměsí otrub, oslazený práškovým cukrem nebo glukózou. Pekl se při mírné teplotě 12 - 14 hodin, kdy pec byla na několik hodin pečlivě zazděna, aby neunikala pára. více...


Suchý led Suchý led 29.4.2016, rubrika: Pouze hlavní zprávy Jedná se o tuhý kysličník uhličitý, který se stále vypařuje, aniž taje. Suchý led se vypařuje na útraty tepla přechovávaných potravin, které se tím drží na potřebných nízkých teplotách.
více...


VÝROBNÍKY CHEF (KRÉMY, POLEVY, TĚSTA ATD.) VÝROBNÍKY CHEF (KRÉMY, POLEVY, TĚSTA ATD.) 26.4.2016, rubrika: Akce a soutěže FRIGOMAT CHEF jsou univerzální stroje určené do gastronomických a cukrářských provozů.
Mají všestranné využití: chladí, vaří, emulgují, pasterizují, samozřejmě i konzervují dle moderních hygienických předpisů. více...


Ochutnávač čokolády Ochutnávač čokolády 24.4.2016, rubrika: Pouze hlavní zprávy "Nemám pocit, že bych musel sníst všechnu čokoládu, kterou vidím," poplácává si hrdě placaté bříško, aby ukázal, že není žádný žrout - při vzpomínce na hebkou tmavou čokoládu se šálkem silné kávy nebo sklenicí brandy se ale labužnicky zasní.
více...


Zmrzlina / - 3. Zmrzlina / - 3. 22.4.2016, rubrika: Pouze hlavní zprávy Tlustá vrstva jinovatky na stěnách mrazicích skříni není znakem mimořádně nízké teploty, ale pravého opaku. Chladicí výkon se tak zhoršuje a v důsledku toho stoupají náklady na energii. více...


Zmrzlina / -2. Zmrzlina / -2. 20.4.2016, rubrika: Pouze hlavní zprávy Při následující pasterizaci se potom v tepelném výměníku krátce zahřeje na teplotu 78 až 80 stupňů Celsia, tím dojde k usmrcení případných mikroorganismů a zárodků či ke snížení jejich počtu na přípustnou míru. více...


Zmrzlina / - 1. Zmrzlina / - 1. 18.4.2016, rubrika: Pouze hlavní zprávy Krémová zmrzlina vyráběná za použití vajec nebo vaječných žloutků. Na litr polotučného mléka přitom připadá nejméně 270 gramů vaječné hmoty z celých vajec nebo 100 gramů žloutků. více...


Náměty na využití čokoládových polotovarů / -2. Náměty na využití čokoládových polotovarů / -2. 15.4.2016, rubrika: Pouze hlavní zprávy Při použití alternativních surovin není temperování nutné. Vše dobře promícháme. S použitím mikroténové fólie vyválíme na plát o síle cca 10 mm a necháme na rovné podložce dobře ztuhnout .

více...


Náměty na využití čokoládových polotovarů / -1. Náměty na využití čokoládových polotovarů / -1. 13.4.2016, rubrika: Pouze hlavní zprávy Čokoládové polevy byly aplikovány při výrobě různých ozdob - zředěné kakaovým máslem a vytemperované s použitím drobných šablon, kornoutkem, případně jejich tvar dovoluje použití přímo ke zdobení cukrářských výrobků. více...


Likérová špička v inovaci Likérová špička v inovaci 11.4.2016, rubrika: Pouze hlavní zprávy Sestavovala jsem nové receptury na zpracování sojové mouky, která je odtučněna, čímž se dosahuje roční záruční lhůty, ale co je na tomto případě podstatné, má velmi jemnou granulaci.
více...



<< předchozí   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60
 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70
 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80
 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90
 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100
 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110
 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120
 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130
 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140
 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150
 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160
 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170
 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180
 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190
 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200
 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210
 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220
 221 222     
další >>

Dnes je středa 24. dubna 2019
svátek slaví Jiří, zítra Marek

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2019 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.