Reklama
|
Archiv zpráv
Sýrovo - kakaový dort
1.3.2019 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Dezert na povrchu zdobený hořkou čokoládou. Na řezu dezertu korpus z drcených sušenek, spojen vrstvou tmavé čokoládové náplně a zakončen světlou vrstvou créme fraische. Chuť a vůně čokoládová, spolu s tvarohovou až lehce sýrovou.
více...
Kokosová pěna NESTLÉ
27.2.2019 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Směs na kokosovou pěnu Nestlé vyšleháme se studeným mlékem do husté pěny. Na dno pohárů položíme krájené broskve. Cukrářským sáčkem s velkou trubičkou nastříkáme ušlehanou pěnu. Pohár ozdobíme ovocem a jahodovou omáčkou.
více...
Masopustní koblihy
24.2.2019 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Podstatou dosažení dobrého výsledku je proces kynutí, kdy nesmíte nechat těsto překynout a oschnout. Těsto nesmí být příliš tuhé a ani příliš řídké. V odhadu optimálního zpracování těsta je skryta více jak polovina úspěchu kvality chutné koblih.
více...
Příprava tureckého medu
22.2.2019 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Turecký med sestává zhruba z 80 procent cukru. Zahřívá se ve směsi voda a glukózový sirup na 140 °C až do jantarové barvy a tažné podoby. Čím vyšší je podíl bílkového sněhu, tím ten bude krémovitější!
více...
Turecké dezerty
20.2.2019 , rubrika: Recepty
Rozehřejeme troubu na 150 °C. Těsto rozložíme, potřeme rozpuštěným máslem a na povrchu posypeme pomletými ořechy. Ořechový povrch lehce zapracujeme válečkem a ještě jednou potřeme máslem. Horní plochu opakovaně napícháme vidličkou.
více...
Příprava turecké kávy
17.2.2019 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Kávu a cukr vložíme do džezvy. Šálkem odměříme množství vody nalijeme do džezvy a krátce promícháme. Necháme na malém plameni pomalu zahřívat. Káva začne pomalu pěnit, snížíme plamen a pěnu sebereme lžičkou a vložíme do š
více...
SIGEP 2019 - ČOKOLÁDOVÁ AKADEMIE MILÁNO
8.2.2019 , rubrika: Akce a soutěže
Akademie si vytýčila za cíl své činnosti rozvíjet význam čokoládové kulturv prostřednictvím zájemců kakaového vyznání, kteří hodlají v týmu ortodoxních vyznavačů čokoládového umu jejich prostřednictvím rozvíjet svoje schopnosti.
více...
|
Dnes je neděle 28. února 2021
svátek slaví Lumír, zítra Bedřich
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|