Cukrář.cz

Reklama



Archiv zpráv


Cukrářská role v kuchařském týmu Cukrářská role v kuchařském týmu 18.5.2016, rubrika: Pouze hlavní zprávy Cukrářský exponát nejen že je námětem, který svojí rozměrovou skladbou nejvíce upoutává, ale je též velmi výrazným aranžérským prvkem, jenž ovlivňuje celkový dojem soutěžního zadání po výtvarné stránce. více...


Smetana a tuk vyvolávají pocit štěstí Smetana a tuk vyvolávají pocit štěstí 16.5.2016, rubrika: Pouze hlavní zprávy Zejména vzorky s vyšším obsahem tuků "oslovily" ty mozkové oblasti, které se částečně překrývají s oblastí odpovědnou za vnímání chuti. Z toho podle vědců vyplývá, že mozek vnímá nejen chuť, ale i složení jídla .
více...


Tenkrát a dnes - je to náhoda? Tenkrát a dnes - je to náhoda? 11.5.2016, rubrika: Pouze hlavní zprávy Budeme-li chtít u nás současný stav překonati, tak se nesmí žádati, aby se uskrovňoval pouze jednotlivec, ale musí se uskrovniti i naše státní administrace. Šetřit se musí všude a na prvém místě musí umět šetřit vláda našeho státu. více...


Medovník - jedna z variací receptur Medovník - jedna z variací receptur 9.5.2016, rubrika: Pouze hlavní zprávy Vyválenou placku opatrně přendáme pomocí válečku na vymazaný plech a vidličkou toto těsto asi na 10 místech propícháme, aby se při pečení netvořily tzv. puchýře. Pečeme rychle do lehkého zhnědnutí. více...


Medovina Medovina 6.5.2016, rubrika: Pouze hlavní zprávy Ve 100 litrech vody (dávku volíme podle vlastních kvantitativních požadavků ) rozpustíme odvážené množství medu (podle volby procenta alkoholu) a pak roztok zahříváme. více...


Co se skrývá pod slovem pumpernikl? Co se skrývá pod slovem pumpernikl? 2.5.2016, rubrika: Pouze hlavní zprávy Národní chléb z Osnabrücku se vyráběl ze žitného šrotu, někdy s příměsí otrub, oslazený práškovým cukrem nebo glukózou. Pekl se při mírné teplotě 12 - 14 hodin, kdy pec byla na několik hodin pečlivě zazděna, aby neunikala pára. více...


Suchý led Suchý led 29.4.2016, rubrika: Pouze hlavní zprávy Jedná se o tuhý kysličník uhličitý, který se stále vypařuje, aniž taje. Suchý led se vypařuje na útraty tepla přechovávaných potravin, které se tím drží na potřebných nízkých teplotách.
více...


VÝROBNÍKY CHEF (KRÉMY, POLEVY, TĚSTA ATD.) VÝROBNÍKY CHEF (KRÉMY, POLEVY, TĚSTA ATD.) 26.4.2016, rubrika: Akce a soutěže FRIGOMAT CHEF jsou univerzální stroje určené do gastronomických a cukrářských provozů.
Mají všestranné využití: chladí, vaří, emulgují, pasterizují, samozřejmě i konzervují dle moderních hygienických předpisů. více...


Ochutnávač čokolády Ochutnávač čokolády 24.4.2016, rubrika: Pouze hlavní zprávy "Nemám pocit, že bych musel sníst všechnu čokoládu, kterou vidím," poplácává si hrdě placaté bříško, aby ukázal, že není žádný žrout - při vzpomínce na hebkou tmavou čokoládu se šálkem silné kávy nebo sklenicí brandy se ale labužnicky zasní.
více...


Zmrzlina / - 3. Zmrzlina / - 3. 22.4.2016, rubrika: Pouze hlavní zprávy Tlustá vrstva jinovatky na stěnách mrazicích skříni není znakem mimořádně nízké teploty, ale pravého opaku. Chladicí výkon se tak zhoršuje a v důsledku toho stoupají náklady na energii. více...



<< předchozí   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60
 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70
 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80
 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90
 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100
 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110
 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120
 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130
 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140
 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150
 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160
 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170
 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180
 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190
 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200
 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210
 211 212 213 214 215 216     
další >>

Dnes je pondělí 10. prosince 2018
svátek slaví Julie, zítra Dana

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2018 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.