Cukrář.cz

Reklama



Archiv zpráv


Velikonoční čas Velikonoční čas 30.3.2018, rubrika: Cukrářská poezie Velikonoční čas, tvořen ze tří dnů,
kdy prvý je černí zbarvený,
a člověk svých světlých byl zbaven snů,
kdy Ježíše octl´ se na kříži zmučený. více...


Velikonoční mrkvový řez Velikonoční mrkvový řez 29.3.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy Upečenou hmotu převrácením plechu vyklepneme, stáhneme papír, hmotu obrátíme a dopečeme.
Po vychladnutí potřeme meruňkovou marmeládou a naneseme marcipánovou vrstvu
více...


Velikonoční beránek Velikonoční beránek 28.3.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy Velikonoční beránek je další nezbytnou ozdobou velikonoční cukrářské přípravy.
I zde existuje mnoho variant od surovinového základu po beránčí dekoraci. více...


Pečeme velikonočně Pečeme velikonočně 23.3.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme cukr a ještě zašleháme. Pak přidáme mouku (2 lžíce mouky dáme stranou) střídavě s rozehřátým prochladlým tukem. Nakonec vmícháme nasekané ovoce, čokoládu a oříšky. více...


Berlínské velikonoční vejce Berlínské velikonoční vejce 21.3.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy Koblihové těsto bez odležení (1200 g ) hned zpracováváme do tvaru vejce. Necháme nakynout po dobu 15 minut. Vejce tlakem vytvarujeme a necháme déle odležet. Po době ¾ kynutí necháme 10 minut odležet. více...


Velikonoční vejce Velikonoční vejce 20.3.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy Čerstvé vejce zůstane ležet na dně. U starších vajec se vytvoří ve skořápce vzduchová komora, která vejce ponořené ve vodě nadnáší a to tím způsobem, že vejce se staví na špičku více...


Velikonoce - Oříškové řezy s vaječným koňakem Velikonoce - Oříškové řezy s vaječným koňakem 18.3.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy Po vychladnutí potřeme šlehačkou s vaječným koňakem. Necháme minimálně 1 hodinu vychladit v lednici.
Polijeme (zatřeme) tenkou vrstvou želu.
Dělíme na řezy a zdobíme šlehačkou a dekorem více...


Chyby při výrobě perníku III. Chyby při výrobě perníku III. 17.3.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy Jednou z nejdůležitějších surovin při výrobě perníkového zboží je mouka. Tak například mouka, která se zdá na první pohled pěkná, i po chemickém rozboru uznána za prvotřídní, má pro odborníka, který ji zpracuje, velkou chybu. více...


Chyby při tvorbě perníku II. Chyby při tvorbě perníku II. 16.3.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy Rozplesklý a nevzhledný perník vznikne buď pozdním potřením po upečení nebo tím, že bramborová mouka (pokud používáme) byla slabě uvařena. Pokud byl přidán práškový cukr, může se stát, že perník vykazuje žlutý odstín. více...


Chyby při tvorbě perníku I. Chyby při tvorbě perníku I. 14.3.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy Rovněž dlouhé stání perníku na plechu před pečením, mívá příčinu ve vzniku puchýřů, protože výrobek schne a vytváří se kůra. To samé platí při nadměrném množství přidávaných odpadků těsta. Rovněž je problém v řídké hustotě vykrajovaných kusů. více...



<< předchozí   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60
 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70
 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80
 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90
 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100
 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110
 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120
 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130
 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140
 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150
 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160
 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170
 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180
 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190
 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200
 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210
 211 212 213 214 215 216     
další >>

Dnes je úterý 11. prosince 2018
svátek slaví Dana, zítra Simona

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2018 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.