Cukrář.cz

Reklama



Archiv zpráv


SIGEP 2017 - V náhledu čelem vzad! SIGEP 2017 - V náhledu čelem vzad! 20.2.2017, rubrika: Akce a soutěže Italská renesance plodila velikány, z nichž jen namátkou jmenujme Leonarda da Vinci a Michelangela. Itálie byla úchvatnou spojnicí, lze říci, až skoro bájné antiky a renesance s vyústěním do současnosti. A to vše se promítá na veletrhu SIGEP. více...


SIGEP 2017 - Prezentace ledové hřejivosti SIGEP 2017 - Prezentace ledové hřejivosti 19.2.2017, rubrika: Akce a soutěže Nejmrazivější měsíc roku leden, je obdobím kdy mají příznivci cukrářského oborupříležitost se nejvíce zahřát. Stačí k tomu jedna maličkost v podobě překonání tisícikilometrové vzdálenosti mezi Českem a italskou provincií Emilia-Romagna. více...


Valentýnská modlitba Valentýnská modlitba 14.2.2017, rubrika: Pouze hlavní zprávy Neboť Tvé je království, moc i sláva navěky,
jež v nás se točí jak věčné lásky mlýn,
tak vpřed plyne Tebou nám dán život odvěký
- v úctě a láskou, Tvůj věrný Valentýn! - více...


Valentýnské vyznání Valentýnské vyznání 12.2.2017, rubrika: Pouze hlavní zprávy Mléko se smetanou ohřejeme v hrnci. Žloutek s vanilínovým cukrem a se skořicí vyšleháme do pěny. Šleháme dál za občasného přilévání až hmota obdrží krémovitý vzhled. Skořicovou pěnu necháme chvíli zchladnout a pak opětovně vyšleháme do krémova.
více...


Dort pro jubilejní příležitost Dort pro jubilejní příležitost 14.1.2017, rubrika: Pouze hlavní zprávy Kouzla nejsou žádné čáry, praví se skutkům, které vznikají v provedení virtuózních tvůrců jakoby samy od sebe. Ovšem podmínkou takového provedení je předurčenost osobnosti pro zvolený druh tvorby včetně vrozeného citu a dlouhodobého cviku.
více...


V čem tkví tajemství chuti čokolády? V čem tkví tajemství chuti čokolády? 14.12.2016, rubrika: Pouze hlavní zprávy Čokoláda je pro lidské chuťové orgány velikým vábidlem, napříč tomu, že její základní surovina, kakaové boby, se vůbec žádným chuťovým požitkem nevyznačují. Jsou hořké. To co nás na čokoládě láká, je ve své podstatě soubor chemických procesů,. více...


Sojová mouka v cukrářství Sojová mouka v cukrářství 9.11.2016, rubrika: Pouze hlavní zprávy Sojový sýr a banány se sojovým mlékem upravíme na kaši. Smícháme s ostatními a naplníme do formy. Zbylé těsto na hmotu ve formě nařasíme. Pečeme při teplotě 200 °C asi1 hodinu.
Dozdobíme dle vlastní fantazie. více...


VÝROBA PRALINEK A NÁPLNÍ VÝROBA PRALINEK A NÁPLNÍ 24.10.2016, rubrika: Akce a soutěže Kurz je určen pro všechny, kteří chtějí zpestřit podzimní nabídku svých restaurácí, cukráren i kaváren lákavými pralinkami. Naučíte se vyrábět i různé náplně a celkově se surovinami ekonomicky zácházet více...


Kobliha cukrářská či pekařská? Kobliha cukrářská či pekařská? 12.10.2016, rubrika: Pouze hlavní zprávy koblihy jsou výrobkem moučným a mohou je proto vyrábět jak cukráři, tak i pekaři. Tradice masové výroby a konzumace koblih v masopustním období je v Rakousku populární dodneška.

více...


Gordonův jablečný dezert Gordonův jablečný dezert 6.9.2016, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme nadrobno. Na pánvi rozehřejem 15 g másla, přidáme jablka a třetinu cukru. Jablka za stálého obracení zahříváme, dokud cukr nezačne karamelizovat. Vmícháme sultánky v calvadosu a zahříváme 5-10 minut. více...



<< předchozí   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60
 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70
 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80
 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90
 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100
 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110
 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120
 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130
 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140
 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150
 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160
 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170
 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180
 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190
 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200
 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210
 211 212 213 214 215 216     
další >>

Dnes je středa 12. prosince 2018
svátek slaví Simona, zítra Lucie

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2018 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.