Reklama |
Archiv zpráv
Velikonoční beránek po bavorsku
15.3.2008, rubrika: Recepty
Velikonoční svátky díky letošnímu jarnímu úplňku, který nastává 2 dny po prvním jarním dnu už otvírají zádveří našich kuchyní a pomalu nastane čas pro přípravu tradičních pokrmů. Zkusíme beránka jak jej provádí některé domácnosti v Bavorsku.
více...
Hvězda Michelin pro pražské Allegro!!!
10.3.2008, rubrika: Akce a soutěže
Odvěký sen mnoha restaurací se stal skutkem dne 10. března pro pražský restaurant Allegro v hotelu Four Seasons na Starém městě Pražském, v jejíž nabídkové náplní je italská, středomořská a klasická kontinentální kuchyně.
více...
GastroJunior- NOWACO CUP /-2
10.3.2008, rubrika: Akce a soutěže
Brno již po čtrnácté přivítalo nejlepší juniory z předchozích regionálních kol pořádaných v Pardubicích a Frenštátě. Porovnáme - li minulý ročník, kdy regiony budily mnohdy rozpaky, došlo k jejich nápravě při samotném finále.
více...
GASTROJUNIOR - Nowaco Cup - Nejlepší / - 1
6.3.2008, rubrika: Akce a soutěže
14. ročník největší juniorské soutěže v České republice pořádaný Asociací kuchařů a cukrářů ČR v organizačním zajištění Střední potravinářské školy Brno, zná své nejúspěšnější ze tří vypsaných kategorií.
více...
Fialový seminář a trio PB
1.3.2008, rubrika: Akce a soutěže
Známý pražský prodejce cukrářských potřeb, surovin a doplňků Jaroslav Fiala prostřednictvím záměru rozšíření svého prodejního arzenálu expandoval až do země mající v celém světě díky svým cukrářským výrobkům a zmrzlině jedno z největších jmen.
více...
Pardubický perník to má černé na bílém!
27.2.2008, rubrika: Perník
Pardubický perník vstoupil do evropské rodiny potravin chráněněných certifikátem výlučnosti. Tento evropský krok není pro Pardubice žádnou neočekávanou šlépejí, protože nominace ochranného označení byla již patrná po námitkové proceduře.
více...
Marcipánová miminka
26.2.2008, rubrika: Akce a soutěže
V upomínku na tuto nouzi vyráběli později pekaři 25. dubna, na den sv. Marka zvláštní chléb, vykládaný mandlemi, ořechy a cukrem a nazývali jej chléb svatého Marka, latinsky "Marci panis". Od té doby se toto zvláštní pečivo vyrábí na celém světě.
více...
Jak se stát znalcem čokolády: krok druhý
20.2.2008, rubrika: Vzdělávejte se
Na svých seminářích potkávám mnoho lidí, kteří v životě ochutnali pouze čokolády několik druhů. Obvykle znají jen několik málo značek. A přitom právě oni bývají nakonec nejvděčnější za to, že objevili pravou čokoládu. Objevili novou vášeň.
více...
Má linecký dort něco společného s Lincem?
19.2.2008, rubrika: Vzdělávejte se
Původ lineckých dortů je zahalen přítmím dohadů a sporů. Sám název by o sobě zavdával úvahu, že má něco společného s hlavním městem rakouské spolkové země Horní Rakousy, Linzem, ale prý je to úplně jinak!
více...
Předolympijský Stuttgart v cukrářské tvorbě
17.2.2008, rubrika: Akce a soutěže
Kulinářská soutěž pořádaná při veletrhu Intergasta ve Stuttgartu přinesl dílčí, ve své podstatě velmi miniaturní pohled na budoucí scenérii olympijského dění. Na soutěž přijely desítky týmů, které si svoje zápolení rozložily do čtyřdenních klání.
více...
|
Dnes je středa 14. dubna 2021
svátek slaví Vincenc, zítra Anastázie Top 5 měsíceReklama![]() ReklamaReklama |