Cukrář.cz

Reklama



Archiv zpráv


Zkuste kávu takto Zkuste kávu takto 13.7.2020, rubrika: Káva Bosenský způsob - Do džezvy o obsahu 10 cl vložíme kostku cukru, doplníme do tří čtvrtin čerstvou studenou vodou a obsah konvičky uvedeme do varu. Poté odstavíme, přidáme 7 g jemně umleté kávy, promícháme lžičkou a přivedeme opatrně k varu. více...


Jablečný dezert sira Ramsaye Jablečný dezert sira Ramsaye 10.7.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy "Tento dezert je mnou upravená obměna oblíbeného anglického dezertu známého pod názvem Eve´s pudding," říká Gordon Ramsay. "Pro zlepšení chuti nechávám jablka s cukrem a máslem zkaramelizovat. více...


Historie zmrzliny Historie zmrzliny 8.7.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy Výrobu zmrzliny pravděpodobně umožnil vynález muže jménem Blasius Villafranca z Říma. V roce 1550 přišel na to, že je možné dosáhnout bodu mrazu, když se ke sněhu přidá ledek nebo sůl. Díky tomu se mu povedlo vyrobit zmraženou krémovou směs více...


Recepty v malém Recepty v malém 5.7.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy Vše zpracujeme v těsto, rozválíme na celofán posypaný moučkovým cukrem, potřeme krémem a pomocí celofánu stočíme (je nutné, aby byl uložen v chladu). Pokud by z piškotů vzniklo příliš tuhé těsto, přidáme více černé kávy. více...


Dunajské vlny Dunajské vlny 3.7.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy Máslo utřeme s cukrem a pak po lžících přidáváme pudink a třeme dohladka. Hotový krém necháme v chladu ztuhnout.
Prochladlou placku potřeme krémem a na povrchu vytvoříme vidličkou ozdobné vlnky. Můžeme posypat strouhanou čokoládou. více...


Dosažení dokonalosti výrobku Dosažení dokonalosti výrobku 29.6.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy Zbylý tekutý tuk pomalu rozmícháme. Přidáme na jemno nastrouhanou citronovou kůru a šťávu a vše důkladně šleháme do tužší pěny.
Pak vmícháme mouku, sůl, a prášek na pečení. více...


Zmrzlinář Zmrzlinář 26.6.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy Svět bez zmrzliny by byl smutný. Když máte hlad, jdete do restaurace a tam vám to buď chutná, nebo se mračíte, protože jídlo nestojí za nic. Ale zmrzlina, to je prostě produkt pro radost. více...


Máslové karamelky  karamely FUDGE Máslové karamelky karamely FUDGE 24.6.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy Mléko, kondenzované mléko a máslo přivedeme k varu. Cukr krupici po částech tavíme na světlý karamel a do něj opatrně vlijeme pomalu horké mléko (POZOR na možné opaření!!! Je lepší použít větší nádobu.). více...


Fruktóza a pečení Fruktóza a pečení 22.6.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy Fruktóza je přírodní monosacharid běžně se vyskytující ve zralém a různém množství a proto je označována jako ovocný cukr. Je vhodná k výrobě výrobků pro diabetiky které mohou tito konzumovat v rámci diety určené lékařem. více...


Perník - marcipán, pumpernikl a jejich výroba - 2/2 Perník - marcipán, pumpernikl a jejich výroba - 2/2 8.6.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy To znamená mouku zadělat s vodou a po vyzkoušení teprve péct. Zůstává-li však těsto sedět,nenapéká nebo jen málo, je nutné ho znovu zadělat. více...



<< předchozí   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60
 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70
 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80
 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90
 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100
 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110
 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120
 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130
 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140
 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150
 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160
 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170
 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180
 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190
 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200
 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210
 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220
 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230
 231 232 233 234 235 236 237 238     
další >>

Dnes je pondělí 21. září 2020
svátek slaví Matouš, zítra Darina

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2020 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.