Reklama
|
Archiv zpráv
Pečivo a víno
14.8.2012 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Rovněž perník dokáže vytvořit dokonalou osobitou chuťovou symfonii. Nerozhoduje zda se jedná o medový či kořeněný perník, protože v hlavní roli vystupují přísady jako jsou skořice, koriandr, muškátový ořech piment či hřebíček.
více...
Jak tvoří cukrářští umělci
10.8.2012 , rubrika: Cukrařina
Klání s cílem zjištění své vlastní formy, hodnot soupeřů a též i způsobu rozhodování hodnotících komisařů, z nichž mnozí z přítomných budou i též olympijskými arbitry v podzimním Erfurtu.
více...
Vůně štrůdlů
8.8.2012 , rubrika: Akce a soutěže
Tyrolskou hospůdku provonělo dvaadvacet štrůdlů. Sedm soutěžících se účastnilo kategorie jablečných štrůdlů a čtyři účastníci přinesli slané štrůdly. Sedm soutěžících se účastnilo kategorie jablečných štrůdlů a čtyři účastníci přinesli slané štrůdly.
více...
Hořické trubičky a jejich původ
6.8.2012 , rubrika: Cukrařina
Na přípravě těsta, potřebného k výrobě těchto trubiček záleží nejvíce. Recepty jsou různé. Do některých se přidává trochu medu nebo cukrového syrobu. Těchto přísad se však nesmí dávat příliš mnoho, protože trubičky potom vlhnou a nejsou chutné.
více...
Vestfálský jablečný nákyp
2.8.2012 , rubrika: Recepty
Vyšší nákypovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou a chlebové těsto prokládáme střídavě s nastrouhanými jablky pod horní hranu formy. Navrch vložíme bílkovou hmotu ve sněhové podobě s perníkem a pečeme v troubě
více...
Nostalgické zákusky
30.7.2012 , rubrika: Recepty
Na výrobě přitom není nic složitého. Naopak, krémové košíčky s ovocem patří mezi cukrářskými výrobky do kategorie "málo práce, efekt značný". Stačí dobře synchronizovat přípravu všech částí košíčků a za tři čtvrtě hodiny můžou být hotové.
více...
Cukrářské praktické rady
27.6.2012 , rubrika: Cukrařina
Ocet má tu vlastnost, že při pečení máslového listového těsta způsobuje trhání. Kdyby se však dalo octa do těsta mnoho, pak by se trubičky na kremrole úplně roztrhaly. Proto se smí přidávat octa do těsta velice málo, aby se zboží nekazilo.
více...
Droždí má svá specifika
25.6.2012 , rubrika: Hygiena
Koláče jako malované, usmažené koblihy či povidlové knedlíčky lehké jaké peří? Všechny tyhle kulinářské skvosty by se ale neobešly bez nevzhledné hmoty, která jim zajistí tu báječnou vláčnost a kyprost. Řeč je o docela obyčejnýcch kvasnicích.
více...
|
Dnes je čtvrtek 28. ledna 2021
svátek slaví Otýlie, zítra Zdislava
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|