Reklama
|
Archiv zpráv
American way
30.9.2015 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Pro nás běžné věci jsou zde naprostou výjimkou,pokud jdete do cukrárny, která zde de facto jako taková neexistuje, nemáte moc šancí na výběr. Nejprve vás zarazí sladkost. Vše co je k jídlu a k pití, je v Americe sladké
více...
Zdvořilost k zákazníkům
17.9.2015 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Zdvořilost k zákazníkům je první stupínek k prodejním úspěchům. Tato zdvořilost by se měla projevovat nejenom v obchodě, ale i na ulici. Lidé si potrpí na pozdrav i oslovení a obchodník nesmí být proto na pozdrav skoupý.
více...
Znáte pumpernikl?
15.9.2015 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Připravoval se z dvakrát rozemletého, ale neprosátého žita. Do těsta se přidávalo trochu medu. Ze slov "bonum panikulum" se utvořl výraz "bumpanikl" a později "pumpernikl". Výrobek doznal obliby i v období blahobytu.
více...
Hawai dezert
8.9.2015 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Po ztuhnutí polevy naskládáme čerstvé ovoce na položený řez. Ovoce přeleštíme rozpuštěnou ovoželovou polevou. Případně můžeme ještě dozdobit snítkou máty.
více...
Úprava náplně likérových špiček
6.9.2015 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Další změna se provedla v dávkování kakaového prášku, snížením téměř o 50 procent. To bylo možné proto, že současný kakaový prášek má velmi výraznou chuť a podstatně tmavší barvu než sortiment dříve vyráběný.
více...
Koláč z kávy a mrkve
4.9.2015 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Promíchejte všechny suché složky v míse. Ve druhé nádobě pak našlehejte vejce a přidejte k nim kávu, hotovou směs smíchejte se suchými ingrediencemi v míse, nejlépe mixérem.
více...
Zmrzlina i v chladném počasí
2.9.2015 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Spojení vody s tukem zajišťují emulgátory, hlavně lecitin a další. Pokud jde o jemnost je rozhodující velikost vznikajících ledových krystalků, jazyk je totiž vnímá už překračuje-li jejich jeden rozměr pouhou půlsetinu milimetru.
více...
Cukr a cukrovka
31.8.2015 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Cukr si mohou dovolit jen diabetici, kteří jsou léčeni více dávkami inzulinu, měří si pravidelně hladinu cukru v krvi a umějí na zjištěnou glykémii reagovat.
více...
Výroba marcipánu
29.8.2015 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
V obou receptech je nutno mít loupané mandle co nejjemněji umleté, v komerčních zařizeních se lisují mezi válci, čím jemněji mleté, tim je vysledek lepší.
více...
|
Dnes je pondělí 8. března 2021
svátek slaví Gabriela, zítra Františka
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|