Reklama
|
Archiv zpráv
Závin z křehkého těsta s bramborami
29.3.2017 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Mouku se škrobovou moučkou a kypřícím práškem prosijeme na vál, doprostřed najemno nastrouháme brambory, přidáme změklý tuk, cukr a polovinu rozšlehaného vejce a zpracujeme těsto. Rozválíme je na obdélník a přeneseme na tukem potřený plech.
více...
Dortové těsto
27.3.2017 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
20 polévkových lžic krystal. cukru, zašlehat opět do tuha, přidat 10 žloutků a zase šlehat, už to nebude tuhé, nakonec lehce vmíchat (už ne šlehat) 20 lžic sypké hmoty.
více...
Čokoláda z laboratorního pohledu
25.3.2017 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Do boje s čokoládovými tabulkami se tak pustili vědci z Amsterodamské univerzity za pomocí synchrotronu ESRF V zářijovém čísle Journal of Physical Chemistry B publikovali strukturu jednoho ze tří základních stavebních kamenů kakaového másla.
více...
Jsou vejce různá...
23.3.2017 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Jsou vejce velká i malá – setkáváme se s vejci bílými, hnědými či něco mezi tím. Hmotnost vajec a tím i jejich velikost ovlivňuje rasa slepic, věk, způsob chovu a krmení. Čím je slepice starší, tím jsou vejce větší.
více...
Berlínské velikonoční vejce
22.3.2017 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Koblihové těsto bez odležení (1200 g ) hned zpracováváme do tvaru vejce. Necháme nakynout po dobu 15 minut. Vejce tlakem vytvarujeme a necháme déle odležet. Po době ¾ kynutí necháme 10 minut odležet.
více...
Tvorba Pajerského koláče
11.3.2017 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Pracovní postup: na plech položíme namaštěný papír, posypeme hrubou moukou, na něj položíme placku asi 0,5 cm silnou, pomažeme tvarohem a přehneme okraje tak, že z kruhového tvaru vznikne čtverec, tvaroh posypeme strouhaným perníkem.
více...
|
Dnes je úterý 21. března 2023
svátek slaví Radek, zítra Leona
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|