Cukrář.cz

Reklama



Archiv zpráv


Zájezd na SIGEP 2006 21.12.2005, rubrika: Akce a soutěže Pozvánka pro cukráře, pekaře a zmrzlináře CK Alinea Brno pořádá tématický zájezd pro odborníky v termínu 21.-24. leden 2006 na SIGEP 2006, 27. Mezinárodní veletrh tradiční výrovy cukrářské, pekařské, zmrzlinářské. více...


Jak slaví vánoční svátky a co jí některé národy křesťanského světa 21.12.2005, rubrika: Cukrařina Období vánoc připadá na čas zimního slunovratu, velká část tradic pochází z římských oslav Saturnálií – loučení se s bohem Slunce. Ze Saturnálií vychází keltské tradice, které ovlivnily středověk na konec i novodobou podobu vánoc v křesťanském světě více...


Vánoční a novoroční gastronomie 20.12.2005, rubrika: Cukrařina Přestože jsou tyto svátky od sebe odděleny pouze jedním týdnem, rozdíl v pojetí obou je veliký. Jedno mají společné, každý gastronom se může předvést, ať už chce ukázat ty nejzajímavější nápady, které po celý rok střádal, nebo momentální nápady. více...


Vanilkové rohlíčky - vánoční recept 19.12.2005, rubrika: Recepty Mouku smícháme s cukrem a oříšky, přidáme měkké máslo a vypracujeme těsto, které by mělo být vláčné. Jestliže se drolí, zapracujeme do těsta trochu mléka. Poté necháme těsto v ledničce odpočinout a přibližně po půl hodině z něj vyválíme tenký váleček více...


Vánočka - vánoční recept 18.12.2005, rubrika: Recepty Vánočka má dlouhou historii a udržela se v oblibě až do dnešní doby. První zmínka o vánočce je z 16. století a za dlouhá léta prošla drobnými proměnami. V minulosti byla pojmenována jako húska nebo calta. více...


Boží milosti - vánoční recept 17.12.2005, rubrika: Recepty Suroviny: 1/2 kg mouky, 90 g cukru, 1 žloutek, 3 lžíce kyselé smetany, 4 bílky( sníh ), citronová kůra, sádlo na smažení, 3 sáčky vanilkového cukru na posypání více...


Ořechové trojhránky - vánoční recept 16.12.2005, rubrika: Recepty 120 g másla a moučkového cukru, velkou odlivku rumu, balíček vanilkového cukru, 3 lžíce mléka, 280 g jemně usekaných vlašských ořechů, 80 g meruňkové marmelády, menší odlivku rumu, čokoládovou polevu. více...


Obalované hvězdičky - vánoční recept 15.12.2005, rubrika: Recepty Do mouky smíchané se skořicí nastrouháme ztužený tuk, přidáme smetanu, rychle vypracujeme těsto, necháme nejméně hodinu v chladničce odpočinout a poté z něj vyválíme plát silný 3 mm. více...


Florentýnky se zázvorem - vánoční recept 14.12.2005, rubrika: Recepty Suroviny: 30 g nakládaného zázvorového kořene (v obchodech s orientálními potravinami), 50 g másla, cukru, medu a sezamu, 125 g mandlových lupínků. více...


Plněné čajové keksy - Vánoční recept 13.12.2005, rubrika: Recepty Mouku promícháme s máslem, přidáme med a vanilinový cukr a prohněteme. Necháme asi půl hodiny v chladu uležet. Na pomoučeném stole/vále vyválíme na libovolnou formu vykrojíme. více...



<< předchozí   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60
 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70
 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80
 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90
 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100
 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110
 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120
 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130
 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140
 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150
 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160
 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170
 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180
 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190
 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200
 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210
 211 212 213 214 215 216 217 218 219     
další >>

Dnes je čtvrtek 21. února 2019
svátek slaví Lenka, zítra Petr

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2019 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.