Cukrář.cz

Reklama



Archiv zpráv


Švýcarská čokoláda s otazníkem Švýcarská čokoláda s otazníkem 13.10.2014, rubrika: Pouze hlavní zprávy V prvním řádku je uveden pojem jemná čokoláda, a na slovo jemná je potřeba položit zvláštní důraz, neboť bývá Švýcarsko mnohdy mylně považováno za „vlast“ čokolády jako takové. více...


Lískooříškové lízátko Lískooříškové lízátko 9.10.2014, rubrika: Pouze hlavní zprávy Do prostoru o rozměru požadovaného lízátka se nalije připravená směs a nechá se podle druhu její konzistence za příslušné teploty zatuhnout. Směs může mít prakticky nekonečnou možnost podob od ovocných, čokoládových, kombinovaných atd.
více...


Americké dezerty typu "American way" Americké dezerty typu "American way" 7.10.2014, rubrika: Pouze hlavní zprávy Svatební dorty, pastva pro oči, v těchto případech nelitují ani peněz ani času, na rozdíl od sériové výroby někde v supermarketu. První dojem je většinou pětihvězdičkový, kazí ho jen to, že víte, nebo stačí když tušíte, co je uvnitř. více...


Kokos Kokos 5.10.2014, rubrika: Pouze hlavní zprávy Kokosová moučku se suší při vysoké teplotě. Po částečném ochlazení se přesívá za tepla přes síto a je plněna do speciálních beden, čímž se získává konečný produkt pod názvem „desiccated coconut“, neboli strouhaný kokos. více...


Dortové dekorace Dortové dekorace 3.10.2014, rubrika: Pouze hlavní zprávy Pokud se dekorace ztrácí v maličkostech které nejsou sladěny s celkem a cenovou hodnotou, nastává mezera v kalkulaci tím, že dochází ke zdražení dekorace, nebo dortu vzhledem k velikému nákladu materiálu na jeho výrobu nebo umělecké provedení. více...


Kavárna i cukrárna musí poskytovat pocit zvláštnosti Kavárna i cukrárna musí poskytovat pocit zvláštnosti 28.9.2014, rubrika: Pouze hlavní zprávy Jak by měla podle vašeho názoru kavárna vypadat?
Musí být přívětivá a milá. Dokonce víc než byt. Proto se člověk k takovému zadání musí chovat jinak, než když dělá byt nebo kancelář.
více...


Bílkový krém Bílkový krém 25.9.2014, rubrika: Recepty Správný postup ovšem je, šlehat s bílky jednu třetinu cukru a dvě třetiny uvařit s vodou. Cukrový roztok se má zalévat pozvolna do perfektně vyšlehaného bílku(pevný sníh)! Je také třeba mít správný cukrářský vyzkoušený recept více...


110 roků kuchařského a cukrářského spolku 110 roků kuchařského a cukrářského spolku 23.9.2014, rubrika: Pouze hlavní zprávy Světoznámý kuchař A. Escoffiera v roce 1905 prohlásil:„Předem musím vzdáti čest staré kuchyni, podle které jsem šel a která má zůstati základním kamenem pro všechny časy. více...


10 potravin, které způsobují bolest hlavy 10 potravin, které způsobují bolest hlavy 21.9.2014, rubrika: Pouze hlavní zprávy Samotné mléko ani mléčné výrobky nejsou u mnoha lidí pravidelnou součástí jídelníčku. Z tohoto důvodu lidé nejsou zvyklí zpracovávat mléčný cukr - laktózu. To může způsobit zažívací potíže, ale i bolest hlavy.
více...


Úprava náplně likérových špiček Úprava náplně likérových špiček 19.9.2014, rubrika: Pouze hlavní zprávy Likérové špičky patří do výrobního sortimentu téměř v každé cukrářské výrobně. Mají svojí typickou chuť danou především chutí vlastní náplně, kterou doplňuje tekutý krém. více...



<< předchozí   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60
 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70
 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80
 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90
 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100
 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110
 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120
 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130
 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140
 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150
 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160
 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170
 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180
 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190
 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200
 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210
 211 212 213 214 215 216     
další >>

Dnes je pondělí 10. prosince 2018
svátek slaví Julie, zítra Dana

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2018 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.