Cukrář.cz

Reklama



Dezert z kyselých jablek

3.10.2018 | Autor: red. | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených

Tarte Tatin se dělá z jablek a pokud možno nakyslích. V případě že nemáte kyselá jablka, tak nakonec i jiná jablka udělají stejnou službu.

 Tarte Tatin
1 balíček lístkového těsta
5 oloupaných, jádřinců zbavených jablek
2 šálky cukru
1 lžíce vody
1 lžíce másla
1 lžíce smetany šlehačky
skořice
citrónová šťáva

Jablka nakrájíme na plátky silné asi ¾ cm, pokapeme citrónem a dáme stranou.
Cukr s 1 lžící vody dáme do pánve se silným dnem, dáme na oheň zkaramelizovat. Zkaramelizovaný cukr  sundáme z ohně, a přimícháme máslo a smetanu. Cukr se bude vařit a bude vypadat jako by chtěl utéci z pánve. V tomto okamžiku můžeme cukr opatrně míchat vařečkou. Cukr nalijeme do kulaté Tastin tarte formy. Pro lepší efekt  posléze na cukr v pánvi dáme spirálovitě plátky jablek okořeněných skořicí. Povrch jablek pokryjeme lístkovým těstem tak aby jablka byla všechna dobře zakrytá a při 176.6°C pečeme až do zhnědnutí těsta.

Pečený moučník necháme asi 5 minut odpočinout  pak ho vyklopíme na velký talíř.
Navrch každé porce dáme kopeček vanilkové zmrzliny a hned podáváme.


Dnes je středa 19. prosince 2018
svátek slaví Ester, zítra Dagmar

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2018 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.