Reklama
|
Archiv zpráv
Koláč z kávy a mrkve
4.9.2015 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Promíchejte všechny suché složky v míse. Ve druhé nádobě pak našlehejte vejce a přidejte k nim kávu, hotovou směs smíchejte se suchými ingrediencemi v míse, nejlépe mixérem.
více...
Zmrzlina i v chladném počasí
2.9.2015 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Spojení vody s tukem zajišťují emulgátory, hlavně lecitin a další. Pokud jde o jemnost je rozhodující velikost vznikajících ledových krystalků, jazyk je totiž vnímá už překračuje-li jejich jeden rozměr pouhou půlsetinu milimetru.
více...
Cukr a cukrovka
31.8.2015 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Cukr si mohou dovolit jen diabetici, kteří jsou léčeni více dávkami inzulinu, měří si pravidelně hladinu cukru v krvi a umějí na zjištěnou glykémii reagovat.
více...
Výroba marcipánu
29.8.2015 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
V obou receptech je nutno mít loupané mandle co nejjemněji umleté, v komerčních zařizeních se lisují mezi válci, čím jemněji mleté, tim je vysledek lepší.
více...
Dortové jedlé obrázky
22.8.2015 , rubrika: Cukrařina
Vlastně úplně na počátku toho všeho byl Walt Disney se svými kreslenými filmy a figurkami, které získaly takovou popularitu a oblibu, že jejich komerční využití muselo přijít. Na ně navázali cukráři a nejen ti.
více...
Dortová historie
20.8.2015 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Později, když se tajemství výroby lineckých dortů stalo všeobecně známé, rozšířila se jejich výroba i u jiných cukrářů po celém Rakousku a potom přišla i do jiných zemí. Za svůj vynález získal Vogl veliké uznání i u druhých cukrářů.
více...
Káva - rozpustné kousky
18.8.2015 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Síla kávy a rozpustných tuhých částic má vzájemnou vazbu (i když stupeň pražení ovlivňuje sílu též), avšak ve všeobecném smyslu bude mít silnější káva vyšší procento rozpustných částic, zatímco slabší káva jich bude mít úměrně méně.
více...
|
Dnes je čtvrtek 28. ledna 2021
svátek slaví Otýlie, zítra Zdislava
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|