Reklama |
Archiv zpráv
Od malovaných obrázků k jedlým obrazům
18.6.2002, rubrika: Cukrařina
Asi před třemi roky italská firma MODECOR začala prodávat ke zdobení horních povrchů dortů nesladké oplatky s různými výjevy na nich namalovanými potravinářskými barvami a s různými cukrovými i plastovými figurálními i nefigurálními doplňky
více...
Mandle
14.6.2002, rubrika: Suroviny
Mandle jsou plody mandlovníku, který se vyskytuje nejvíce v Itálii, Španělsku, Portugalsku, severní Africe, jižní Francii a také na Sicilii a Balkáně.
více...
Belgický tisk nabádá vždy omývat plechovky s nápoji
13.6.2002, rubrika: Hygiena
Před napitím vždy umyjte plechovku, která nápoj obsahuje. Pitva nedávno záhadně zesnulé osoby totiž ukázala, že oběť se napila z plechovky, která byla potřísněna krysí močí, která je prudce jedovatá
více...
Výživové a nutriční hodnoty
11.6.2002, rubrika: Cukrařina
- JEMNÉHO CUKRÁŘSKÉHO A PEKAŘSKÉHO PEČIVA - V součastné době se zájem o výživu a spotřebu potravin stává významným nástrojem aktivní péče o udržení zdraví a účinnou složkou prevence chorob masového výskytu.
více...
Základní úpravy kávy
10.6.2002, rubrika: Káva
Káva spařovaná v šálku:
Je to nejrozšířenější způsob úpravy kávy u nás. Dávka mleté kávy se vloží do předem vyhřátého šálku nebo tenkostěnné sklenice a zalije vařící vodou. více...
Povídání o cukru
7.6.2002, rubrika: Suroviny
Cukr, surovina, která je pro cukráře nepostradatelná.
Pojmenování „cukr“ je původu asijského a pochází ze slova „Scharkura“ tj. sladká šťáva. Cukr byl znám Číňanům již 200let před Kristem, tehdy se vyráběl z rákosu. více...
Ztratné ve výrobě a prodeji
5.6.2002, rubrika: Pouze hlavní zprávy
§ 25 odst. 3 o daních z příjmů se vymezuje co je škodou. Škodou se rozumí fyzické znehodnocení (poškození nebo zničení) majetku ve vlastnictví poplatníka, a to z objektivních nebo subjektivních příčin
více...
Činitelé ovlivňující šlehatelnost bílků
3.6.2002, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Vaječné bílky ze kterých se získává pěna, která je základem pro výrobu zejména šlehaných hmot, jsou koloidním roztokem, který má své vlastnosti kdy se např. zvýšenou teplotou mění nevratným dějem (tzv. koagulací), ze solu na gel.
více...
Podlaha v cukrárně
30.5.2002, rubrika: Cukrařina
Všechno souvisí se vším a tak i podlaha v odbytovém prostoru a v zázemí cukrárny ovlivňuje naše podnikání. V dobrémnebo ve zlém - podle toho, zda jsme při její realizaci vzali do úvahy všechna důležitá hlediska.
více...
MPO chce zachovat zvýšené clo na dovoz kakaového prášku s cukrem
29.5.2002, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Ministerstvo průmyslu a obchodu navrhne ve středu vládě zachovat zvýšené clo na dovoz kakaového prášku s 80procentním a vyšším podílem cukru či isoglukózy u importů nad stanovenou kvótu.
více...
|
Dnes je čtvrtek 21. ledna 2021
svátek slaví Běla, zítra Slavomír Top 5 měsíceReklama![]() ReklamaReklama |