Reklama |
Archiv zpráv
Italové už si v kavárnách nezapálí
11.1.2005, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Ke správné italské kavárně neodmyslitelně patří cappuccino, sklenka grappy a oblaka namodralého dýmu. Poslední položka od pondělí zmizí. Nový zákon zakazuje kouření na veřejných místech, tedy i v kavárnách, barech a restauracích.
více...
26. Mezinárodní veletrh výroby zmrzliny, cukrářství a pekařství – SIGEP 2005
7.1.2005, rubrika: Akce a soutěže
22.1.-26.1.2005 - Plocha 90 000m2, 800 vystavovatelů (vybavení, přístroje, technologie, hotové výrobky a polotovary, dekorace, doplňky, vybavení a příslušenství, služby, tisk a publikace, …)
více...
Kuličky RAFAELO
6.1.2005, rubrika: Recepty
Tuk rozpustit a zchladlí smíchat s cukrem (s oběma),pridáme sušené mléko a asi 100 ml vody (míň),vypracujeme hladkou hmotu.Z hmoty děláme kuličky uvnitř s mandlí a obalujeme v kokosu!!
více...
Pravý MEDOVNÍK
5.1.2005, rubrika: Recepty
Je to starobylý recept ruských žen. Medovník se v originále jmenuje ryzik možná ryžik na výslovnosti nejsem si jistá. Je to překlad z ruského rodinného originálu, takže je trochu kostrbatý.
více...
KOUZELNÉ JABLÍČKO
4.1.2005, rubrika: Akce a soutěže
Se srdcem na dlani, v úctě a se snahou předat alespoň kapku naděje právě těm k níž osud nebyl příznivý v míře životní přízně, se uskutečnila akce pod názvem „Kouzelné jablíčko“, jejíž výtěžek putoval ve prospěch nadačního fondu „Kapka naděje“
více...
Čas Vánoc - čas rozjímání
28.12.2004, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Vánoce tkané v třpytu kouzla
svátek svátků nejsvětější, dojetím slza z tváře sklouzla, - slavíme den nejkrásnější. - více...
Ořechové tyčinky s kávovým krémem - vánoční recept
20.12.2004, rubrika: Recepty
Uvaříme silnou kávu (2 odměrky kávy zalít 2 lžícemi horké vody). Ve vodě uvaříme pudink přimícháme ho i s cukrem krystal do teplé kávy. Vychladlou hmotu šleháme ručním šlehačem a přidáme do ní 1/8 rozměklého másla.
více...
Ořechové měsíčky - vánoční recept
19.12.2004, rubrika: Recepty
Vypracujeme těsto a na válu posypaném moukou ho vyválíme přes igelitový sáček. Z těsta vykrajujeme měsíčky a pečeme je na suchém plechu ve středně vyhřáté troubě. (Lze použít také klasické linecké těsto).
více...
Křehké koláčky - vánoční recept
8.12.2004, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Uvaříme vanilkový pudink podle návodu a necháme vychladnout. Aby se nám na něm nevytvořil škraloup pocukrujeme horký pudink moučkovým cukrem. Chladný pudink rozšleháme elektrickým šlehačem ...
více...
Švýcarská čokoláda
2.12.2004, rubrika: Suroviny
Švýcarsku je přisuzován původ jemné čokolády a pod geografickým označením země je tomuto produktu dáván již i třeba podvědomě punc té nejvyšší kvality.
více...
|
Dnes je úterý 13. dubna 2021
svátek slaví Aleš, zítra Vincenc Top 5 měsíceReklama![]() ReklamaReklama |