Cukrář.cz

Reklama



Archiv zpráv


Využití čokoládových polotovarů 11.5.2009, rubrika: Cukrařina Za stálého míchání rozpustíme fondánovou hmotu. Bílou čokoládu rozpustíme spolu s kakaovým máslem ( na vodní lázni), vytemperujeme a teprve potom zamícháme upravené oříšky i fondán. více...


Národní tým kuchařů a cukrářů ČR vstupuje do nové etapy 8.5.2009, rubrika: Akce a soutěže Nové představenstvo AKC ČR, jmenovalo na základě výběrového řízení do funkce managera Národního týmu pana Tomáše Konopku, který si do kapitánské pozice týmu vybral zkušeného člena národního týmu Jana Horkého. více...


Fillo těsto 7.5.2009, rubrika: Recepty Čtverce skládáme po třech na sebe tak, že střed prvého čtverce potřeme troškou oleje, navrch dáme na koso další čtverec jehož střed také pomázneme olejem a zakončíme třetím čtvercem tak, že utvoříme jakousi hvězdu. více...


Čokoláda v zorném poli vědeckého oka 5.5.2009, rubrika: Tipy a triky Představte si kousek čokolády. Jeho chuť takovou jakou máte nejradějí. Hořká čokoláda, mléčná čokoláda, bílá čokoláda. Málo kdo dokáže odolat tomuto fenoménu známému již Aztékům. Má-li však chutnat, musí se jednat o excelentní kuchařskou záležitost. více...


Broskvovo – ostružinový koláč 4.5.2009, rubrika: Cukrařina Rozpustíme 30 g másla, sejmeme ze sporáku a vlijeme zbytek studeného mléka. Do této směsi přidáme vejce, 35 g cukru, 1 balíček vanilinového cukru a vše důkladně prohněteme. Znovu necháme kynout po dobu 20 minut. více...


Čokoládový zákusek s tekutou náplní 29.4.2009, rubrika: Cukrařina Žloutky rozmícháme v samostatné míse. Rovněž tak promícháme mouku a cukr.
Do rozpuštěné čokoládové hmoty o střední teplotě opatrně a v menších dávkách za stálého míchání vmícháváme žloutky sněhovou metlou, až dojde k dokonalé vazbě obou hmot. více...


Fondán 26.4.2009, rubrika: Suroviny Požadované množství cukru svaříme na bublinu: voda s cukrem se za stálého míchání vaří na správnou hustotu, kterou poznáme takto: do vařícího se cukru vložíme drátěné očko cca 1 cm velké, ve kterém se po vyjmutí vytvoří cukrová blána. více...


Květinový dort 23.4.2009, rubrika: Recepty Žloutky našleháme s poloviční dávkou cukru do pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh, přisypeme zbývající cukr a ušleháme do pevna. Do žloutkové pěny lehce vmícháme sníh spolu s prosátou moukou smíchanou s práškem do pečiva. více...


Dortové těsto 22.4.2009, rubrika: Cukrařina Na dorty dělám piškotové těsto s ořechy nebo i bez nich. Poměr je následující, např. z 10 vajec:
10 bílků vyšlehat do tuha, přidat
20 polévkových lžic krystal. cukru, zašlehat opět do tuha, přidat 10 žloutků a zase šlehat, už to nebude tuhé. více...


Likérová špička - nezmar cukráren 21.4.2009, rubrika: Cukrařina Likérové špičky patří do výrobního sortimentu téměř v každé cukrářské výrobně. Mají svojí typickou chuť danou především chutí vlastní náplně, kterou doplňuje tekutý krém. více...



<< předchozí   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60
 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70
 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80
 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90
 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100
 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110
 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120
 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130
 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140
 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150
 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160
 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170
 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180
 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190
 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200
 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210
 211 212 213 214 215 216 217     
další >>

Dnes je čtvrtek 13. prosince 2018
svátek slaví Lucie, zítra Lýdie

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2018 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.