Cukrář.cz

Reklama



Cukrářská olympionička - Karolína Kocincová

05.10.2012 | Autor: Zdenaka Haraslímová | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených

Světová gastronomická scéna dosáhla v tyto dny svého absolutního vrcholu zažehnutím plamene v německém Erfurtu na znamení zahájení 23. ročníku kulinární olympiády. Týmy ze všech kontinentů na posvátné olympijské půdě předvedou vrcholové kuchařské a cukrářské umění, jehož prostřednictvím budou moci diváci spatřit vrchol kulinárních disciplín i vývoj v posunu technologického a tvůrčího umu nejlepších interpretů gastronomického odvětví světa. Erfurtské olympiády, pořádané tradičně na německé půdě, se zúčastní i český regionální tým Bidvest, jehož součástí je vrchní cukrářka hotelu Kempinski Hybernská Prague Karolína Kocincová, o jejíž olympijské roli se s námi podělil hotelový management. 

Vedení hotelu Kempinski Hybernská Prague rozhodlo, že jeho oceňovaná vrchní cukrářka, Karolína Kocincová, byla zvolena jedním z pěti členů českého reprezentačního týmu, který se zúčastní IKA – Kuchařské olympiády 2012 v německém Erfurtu.
Český zkušený tým Bidvest Gastro (dříve „Nowaco”) se skládá ze čtyř kuchařů a jedné cukrářky, jíž je právě Karolína Kocincová, která bude tým reprezentovat v kategorii „Patisserie”.
Slečna Kocincová bude mít na starost tvorbu pěti druhů dezertů. Podrobný popis většiny z nich je přísně utajen až do doby konání soutěže, ale již nyní je však známo, že jedním z
úkolů bude vytvořit 70 cm vysokou sochu z karamelu. Socha musí být minimálně 60 cm vysoká a bude obsahovat různé druhy karamelu (foukaný, modelovaný, tažený a odlévaný karamel).

 

 Tématem pro tvorbu sochy budou „přírodní motivy v odstínech modré barvy”.
Olympiáda IKA se koná jednou za čtyři roky, a to již od svého založení v roce 1900, kdy německý šéfkuchař Carl Matthäus Banzer začal pořádat soutěž, která se proslavila jako „Mekka kuchařů a cukrářů po celém světě”. V letošním roce přivítá tato uznávaná soutěž talentované kuchaře a cukráře včetně tvůrců tzv. zvláštních výrobků, ze 45 zemí světa.
Peter Knoll, generální ředitel hotelu Kempinski Hybernská Prague, prohlásil, že je velmi hrdý na to, že Českou republiku bude reprezentovat ¨prostřednictvím regionálního týmu Bidvest, i cukrářka tohoto pražského hotelu.

Foto: archiv hotelu Kempinski Hybernská Prague


Dnes je sobota sobota 20. dubna 2024
svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.