Cukrář.cz

Reklama



Eiskon – Petr Špička manažer / -3.

03.06.2019 | Autor: | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených

 

V předchozím reportážním vstupu o firmě Eiskon byl přiblížen náhled na předchozí děj jejího zrodu, zanechaných stopách činů rodových předchůdců kráčející generační proměnou rodiny Hvězdů, která prožila zrod rodinné firmy, její pád způsobený politickým zásahem, povstání z popela minulých dějů a kladení stavebního materiálu v touze obnovení bývalé tradice až po obraz současna. Téměř literární děj provázející reportáž vývojového cyklu rodinné firmy, mající odraz od tvrdé reality administrativních překážek, jež byly překonány nezlomnou vůlí a vírou v uskutečnění lepší vize zítřka.  Obsáhlou statí úvodního dílu jsme prošli prostřednictvím biografie současného majitele Eisconu Martina Hvězdy s dávkou příměsi jeho osobního života.
Druhá část reportážního přiblížení nás zasvětí do interních prostor společnosti Eiskonu a představí jeho hybnou páku, kterou zosobňuje firemní manažér Petr Špička.

Společnost Eiskon se sídlem v Brně vznikla roku 1995. Vyznačuje se  širokým záběrem své obchodní působnosti do níž spadá vybavení pro cukrárny, kavárny, restaurace a hotely. Z množiny pestré nabídky lze konkrétní mluvou hovořit o chladících a mrazicích vitrínách, pasterizátorů a vařičů krémů, šokových mrazácích, mobilních zmrzlinových prodejnách, cukrářských pecích, temperovacích strojích, cukrářských bázích, o paletě různých výrobníků pro gastronomických provoz, kávovarech či cukrářských pecích, případně zmrzlinových směsí nebo cukrářských doplňků.
Tolik v pouhé stručnosti.
Ale uvedeným obchodním nabídkám vévodí hlavní akvizice firmy Eiscon, kterou je prodejní prezentace italské společnosti Carpigiani, výrobce zmrzlinových strojů té nejvyšší kvality, která se na světových trzích současna objevuje.
To vše probíhá pod manažerskýmn dohledem Petra Špičky, který v Eisconu zastává řídící manažerský post. Eiskon pociťoval drahnou dobu potřebu centralizace své pozice, která trpěla jeho určitou rozštěpeností, ale, a to zřejmě především, prostorovou absencí, která vykrývala zákaznické požadavky za mimořádně ztížených podmínek.


Přes škálu pobytových peripetií, střídání pozic působnosti, dospěl Eiskon na jaře letošního roku do definitivního přístavu bezpečí, jenž je jeho majetkem bez nebezpečí vyhošťovacího práva v jeho pobytu, případně zásahu omezujících manipulačních vlivů ve vlastním rozhodování. V reportážním popisu v předchozím vstupu se periodicky objevovalo zeměpisné označení státu, který je světovým středobodem zmrzlinářského děje. Je jím Itálie, spojenec, s kterým je Eiskon svázán de facto pupeční šňůrou. A není to pouze stěžejní strojní produkt Carpigiani, ale rovněž partnerství s odbornou naukou výroby zmrzliny, případně dalších cukrářských produktů. Zprostředkovatelem naukové činnosti bude italská proslulá Gelato univerzita, z jejíž poznatků dnes čerpá nejedna cukrárna v Česku, ale s přívěškem časové a ekonomické podmínky dojezdu a pobytu v Itálii. To vše se prostřednictvím nových aktivit Eiskonu a jeho nově zbudovaných prostor nového působiště bude měnit, kdy lektoři pochuťových exkluzivit á la italiano přijedou sami do brněnského Eiskonu ve smyslu přísloví, že nemůže-li Mohamed k hoře, přijde hora k Mohamedovi. Nebude se jednat pouze o zmrzlinovou a cukrářskou osvětu, ale do programu společnosti Eiskon bude včleněn i gastronomický program, které bude mít nějakou souvislost s cukrářským oborem. Pro ilustraci uveďme poslední přítomnost italského technologa, který mimo jiné předvedl v prostorách Eiskonu tvorbu zmrzliny s lososem, což je současný světový trend, vyznačující se prolínáním cukrářského a kuchařského oboru, který v podnicích vyspělé gastronomie pojímá dezert jako působnost dominanty závěrečného požitkového akordu.
Jak uvádí Petr Špička, gastronomie je harmonický soulad všech jejích položek, a pokud některá z nich selže, a zejména ta která dotváří pocitový vrchol, v tomto případě dezertový dojem, tak celá skladba se tím pádem ocitne v chuťové disharmonii. A k takovýmto akcím bude též sloužit nově vytvořený reprezentační show room v prostorách společnosti Eiskon.
Dle manažerových slov je alfou a omegou servis prodávaných strojů, který svou prostorovou polohou a vybavením, činí mimořádně vlivný podíl na chodu firmy Eiskon. Protože společnost působí jak v Česku, tak i na Slovensku, takže i u východních sousedů je zřízeno servisní působení, v současné době prostřednictvím slovenských kooperujících stanic.
O odbornou fundovanost servisních pracovníků je postaráno tím způsobem, že jejich poznatková výuka se průběžně provádí přímo ve výrobním či servisním středisku Carpigiani nebo italští techničtí lektoři přijíždí do brněnského Eiskonu.
Do výčtu aktivit Eiskonu náleží rovněž pořádání zmrzlinářských soutěží nazývaných GELATO FESTIVAL CHALLENGE, jejichž pořadatelem je výrobce zmrzlinových strojů Carpigiani. Toto zmrzlinové klání se vyznačuje systémem regionálních kol, v tomto pojetí národních soutěží, z nichž ti nejúspěšnější postupují do evropského mistrovství, a z něho vzniklá špička se pak utká o primát absolutního zmrzlináře světa, do kterého jsou zapojeni zmrzlináři 5 kontinentů.

- pokračování -


Dnes je úterý úterý 19. března 2024
svátek slaví Josef, zítra Světlana

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.