Cukrář.cz

Reklama



Slavnostní dort na počest vzniku ČSR

29.10.2012 | Autor: AKC ČR | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených

V neděli 28. října přijeli do prostor Španělského sálu na Hradě i zástupci Asociace kuchařů a cukrářů České republiky, kteří již tradičně připravili slavnostní dort k výročí vzniku samostatného státu, státnímu svátku České republiky.
Na úvod společenského setkání s významnými hosty v reprezentačních prostorách předala prezidentskému páru šestipatrového obra spolu s autorským týmem Zuzana Albrechtová, manažerka AKC ČR jménem Kontinentálního ředitele WACS pro Střední Evropu a prezidenta AKC ČR Miroslava Kubece.
 
Tým pěti šéfcukrářů (Tomás Krofta, Vladimír Krofta, František Buchal, Jarmila Buchalová a Zuzana Růžičková) pod vedením šéfkuchaře Jiřího Krále připravoval tento téměř devadesát kilogramů vážící “zákusek” v prostorách restaurace Aureole group 3 dny a spotřeboval  mimo jiné 70 vajec, 30 kg marzipánu, 12 kg cukru a 10 kg ovoce, dort zdobilo 120 ks státních symbolů a 321 lipových větviček a lístků.

Děkujeme za podporu Karlu Hájkovi, společnosti Fiala-Praha s.r.o. a Almeco,
společnosti Aureole group a Dekorační ozdoby z cukru s.r.o., IHI Towers s.r.o. - Corinthia Hotel Prague.

 
                                            DORT__

•        váha 87 kg
•        příprava 3 dny
•        počet cukrářů na přípravu 5
•        6 pater, v barvách republiky + základní cukrový podstavec
•        ozdoby z marcipánu  70x  státní symbol, 45x státní vlajka, 5x český lev
•        lipové větvičky a lístky v 5ti velikostech celkem  321ks
•        trikolóra - provázek z marcipánu 25m
 
Suroviny:

•        10kg     mouka
•        70ks     vejce
•        12kg     cukr
•        8kg       máslo
•        23l        smetana
•        3kg       čokoláda tmavá 70% kakaa
•        2kg       čokoláda bílá
•        0,5kg    želatiny
•        1kg       limetek a citrónů
•        30kg     modelovací marcipán
•        10kg     ovoce  - jahody, banány, broskve
•        0,3kg    Zlatý a bronzový prach, červená a modrá potravinářská barva
 
Personál zpracoval a použil:

•        70 párů rukavic
•        6 rolí papírového programu
•        66x kávu Expreso s mlékem
•        21x čaj s citronem
•        36l minerální vody a nealko nápojů
 
Příprava v restauraci Aureole pod vedením šéfkuchaře Aureole group a člena představenstva AKC ČR Jiřího Krále, šéfcukrář Tomáš Krofta a cukrářka Zuzana Růžičková
Piškotové korpusy: Vladimír Krofta, šéfcukrář Corinthia Hotel Prague 
Dekorační ozdoby z marcipánu: připravil víceprezident AKC ČR pro cukrářskou sekci
František Buchal s manželkou Jarmilou, firma Dekorační ozdoby z cukru s.r.o.


Dnes je čtvrtek 21. listopadu 2019
svátek slaví Albert, zítra Cecílie

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2019 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.