Reklama |
Archiv zpráv
Hotelové moučníky
20.5.2002, rubrika: Recepty
Nudle s bílkovým sněhem. Povidlové paštiky. Savarin Mortemart. Mignon s višňovkou. Oříškový nákyp. Oříškový puding. Vinný svítek. Makový dort. Mrkvový dort
více...
Dbejme osvětlení výkladů
17.5.2002, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Zdá se nám malicherností,slyšíme-li podobnou výzvu.Každý řekne:což nejsou naše výlkady osvětleny?Ovšem že jsou.Avšak jak.Mnohý kolega šetří na osvětlení a domnívá se,že dobře činí.Ale není tomu tak.
více...
Vanilka
16.5.2002, rubrika: Suroviny
Vanilka náleží k rostlinách vstavačovitým, mezi které se řadí
orchidee. Její zaznamenané první nálezy jsou hlášené z různých oblastí Mexika, kde jí nejvíce svědčí oblasti v teplých a vlhkých krajích ve stínu hlubokých lesů a v bahnité půdě. více...
Oslavy svatého Vavřince a odborná soutěž Gastro Vavřinec
15.5.2002, rubrika: Akce a soutěže
AKC ČR - Pražská a středočeská pobočka pořádá - Soutěž kuchařského a cukrářského umění - 10. srpna 2002
Výstaviště Praha - Křižíkova fontána více...
Nebezpečné želé cukrovinky na českém trhu zřejmě nejsou
15.5.2002, rubrika: Hygiena
Inspektoři České zemědělské a potravinářské inspekce provedli bleskovou namátkovou kontrolu obchodní sítě. Podle jejich zjištění se v současné době s největší pravděpodobností v českých obchodech nevyskytují želé cukrovinky, které by obsahovaly ...
více...
Proč potřebujeme čokoládu ?
14.5.2002, rubrika: Cukrařina
Otázka by mohla též znít, zda existuje sladký hřích. Zeptáme-li se návštěvníků cukráren, obdržená odpověď je zcela nasnadě. Téma článku má však vážnější podtón, zaznívající v naší psychice.
více...
Cukr - historie
14.5.2002, rubrika: Suroviny
O cukru je dochována oficiální zmínka již z 8. stol. před Kristem, v čínských spisech, které za jeho původ označují Indii. Jednalo se o divoce rostoucí cukrovou třtinu, kterou prostřednictvím jejích plodů platilo království Fuman "nebeské říši"
více...
Původ dortů
13.5.2002, rubrika: Cukrařina
Původ cukrářských dortů je velmi starý. Jejich vznik se datuje již ve středověku. Dnes máme mnoho rozličných dortů, o jejichž původu nejsou dochovány žádné písemné ani ústní zporávy.
více...
Perník
13.5.2002, rubrika: Suroviny
V jedné vesnici se jménem Přepeře, žil kdysi pernikář. Pekl perníky ještě lepší než v Pardubicích. Tenkrát Pardubice ještě ani perník moc neznali. Ten pernikář se jmenoval Elis.
více...
Šlehačka
8.5.2002, rubrika: Suroviny
Jak se napraví šlehačka, když je trochu nakyslá? Máme-li trochu nakyslou šlehačku, přidáme do ní na špičku nože jedlou sodu v prášku...
více...
|
Dnes je pondělí 1. března 2021
svátek slaví Bedřich, zítra Anežka Top 5 měsíceReklama![]() ReklamaReklama |