Reklama |
Archiv zpráv
Sopka Eyjafjallajökull a český národní tým / -1.
18.4.2010, rubrika: Akce a soutěže
Dlouho připravovaná zahraniční soutěž nově sestaveného Národního týmu kuchařů a cukrářů AKC ČR v dalekém Singapuru, dostala neobvyklou příchuť clony sopečného mračna z islandské sopky na ledovci Eyjafjallajökull.
více...
Máslové listové těsto a jeho vynálezce
15.4.2010, rubrika: Suroviny
Těsto takto zhotovené převálel a několikrát za sebou složil a potom jej nechal upéci. Při otevření pece byl velice překvapen, když se upekla veliká koule, kterou nemohl ani vyndat.
více...
Akce Kopeček zmrzliny zdarma poprvé v České republice
12.4.2010, rubrika: Cukrařina
Akce Kopeček zmrzliny zdarma byla původně oslavou prvního výročí společnosti. Její úspěch povzbudil zakladatele společnosti Bena a Jerryho, aby z ní udělali tradici. Nyní se toto výročí slaví ve všech obchodech Ben & Jerry’s po celém světě.
více...
Hmota zvaná drůbežka
8.4.2010, rubrika: Suroviny
Předně odpovíme na otázku, která byla též i naším anketním námětem, cože to vlastně drůbežka je. Vězte, že se značně odlišuje od názvu, jenž by nás směroval do zmíněné oblasti drůbežího chovu. Jedná se totiž o chlebové těsto.
více...
Variace Mövenpick a Nestlé Professional
6.4.2010, rubrika: Akce a soutěže
Značka Mövenpick se prezentovala s premiérovou nabídkou bazalkové zmrzliny pod názvem Basil Pesto a Balzamikový sorbet, který je ve své podstatě octovou zmrzlinou, která se vyznačuje výsadou svého zhotovení výhradně z přírodních materiálů.
více...
VELIKONOCE - Nekonečnost boží vůle / -2.
3.4.2010, rubrika: Cukrářská poezie
Chodil Jidáš po Zemi nepoznán,
a zlem lidským, obličej ve zlo se přetvářel, tak jaký byl, ku Kristu on kdysi sám, touž zradou lidí, ve zlo se přetvářel. Jeho obličej v symbol změní se otroctví a znamení hrůzy zla už navždy ponese. více...
VELIKONOCE - Nekonečnost boží vůle / -1.
3.4.2010, rubrika: Cukrářská poezie
A tehdá tak zrodil se Babylon,
a s ním i Sodoma a rovněž Gomora, po světě hlučně zvonil hříchu zvon, z muže byl barbar a z ženy barbora. - tak hluboce již klesl svět - více...
Velikonoce v kombinaci cukrářů a kuchařů
2.4.2010, rubrika: Recepty
Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme rozpuštěný margarín, žloutky, sůl a mouku. Vypracujeme tužší těsto a necháme vykynout. Z vykynutého těsta vyválíme obdélník o tloušťce asi 1 cm, který poklademe na silné plátky.
více...
Velikonoční pečení po polsku
31.3.2010, rubrika: Recepty
Z těsta vyválíme dlouhý válec, který nakrájíme na 20 malých dílků. Každý dílek rozválíme na tenký váleček o délce asi 35 cm a stočíme jidášky do tvaru spirály (tvar má připomínat stočený provaz, na kterém se Jidáš oběsil).
více...
VELIKONOCE s Fialou / -5.
30.3.2010, rubrika: Recepty
Zhotovenou Rührkuchen hmotu vložíme na plech vyložený pečným papírem, uhladíme a upečeme.
Po vychladnutí koláč potřeme meruňkovou marmeládou (může být nahřátá), na koláč "nalepíme" na tenko (2mm) rozválený macipán. více...
|
Dnes je středa 14. dubna 2021
svátek slaví Vincenc, zítra Anastázie Top 5 měsíceReklama![]() ReklamaReklama |