Cukrář.cz

Reklama



Archiv zpráv


Droždí má svá specifika Droždí má svá specifika 25.6.2012, rubrika: Hygiena Koláče jako malované, usmažené koblihy či povidlové knedlíčky lehké jaké peří? Všechny tyhle kulinářské skvosty by se ale neobešly bez nevzhledné hmoty, která jim zajistí tu báječnou vláčnost a kyprost. Řeč je o docela obyčejnýcch kvasnicích. více...


Laskonky Laskonky 20.6.2012, rubrika: Recepty Laskonky neměknou proto, že do hmoty dáváte oříšky místo kokosu, to nemá na ono vlhnutí vliv, alespoň ne podstatný. Korpusy je nutné řádně vysušit, měly by "zvonit".
Vlhnutí může být zapřičiněno nadměrně velkou vlhkostí v lednici.
více...


Předcházejme žluknutí oleje Předcházejme žluknutí oleje 18.6.2012, rubrika: Suroviny Většina rostlinných olejů má udanou dobu po kterou vydrží v regále před otevřením, což je tak zvaný shelf life. Po otevření je olej vystaven rychlému žluknutí, obzvlaště pokud není uložen v optimální teplotě. více...


Jahodovo - jogurtový dezert Jahodovo - jogurtový dezert 17.6.2012, rubrika: Recepty Želatinovou hmotu rozdělíme na tři díly. Do jednoho dílu vmícháme maliny, do druhého meruňky a vložíme do skla nebo různě vytvarované formy, které předtím vyložíme fólií a naplníme na vrstvy tři připravené hmoty. více...


Carmelo  "Tonti" Sciampagna Carmelo "Tonti" Sciampagna 14.6.2012, rubrika: Cukrařina Potěšitelné je to, že řemeslo, které se plným právem nazývá umělecké, si dokáže vytvořit prostor pro novotvar, který nejenomže přežije desítky roků, ale stává se aktivním evergreenem prostřednictvím o dvě generace mladších výtvarných cukrářů.
více...


Glazírování Glazírování 12.6.2012, rubrika: Cukrařina Barevné odstíny omáček se kdysi získávaly přidávání přírodních barviv z rajčat, špenátu, odvaru mrkve apod., dnes ale je na trhu celá škála zdravotně nezávadných umělých barviv.
více...


Muffinové taje Muffinové taje 10.6.2012, rubrika: Cukrařina V předehřáté troubě na 190 - 200 stupňů přibližně 20 minut. Pokud po upečení budou vaše muffiny mít nesouměrnou "čepicku", pečete při moc vysoké teplotě, pokud čepicku nevytvoří a budou uvnitř nepropečené více...


Medovník u nás začínal jako Barrakuda dort Medovník u nás začínal jako Barrakuda dort 7.6.2012, rubrika: Cukrařina "Pak jsem přátelům upekla medovník a jeden z nich mě požádal, abych pár kousků upekla pro jeho podnik. Na veřejnosti se tak vlastně objevil pod názvem Barracuda dort. Podle stejnojmenné mexické restaurace v Praze. více...


Vliv sladových přípravků na pečivo Vliv sladových přípravků na pečivo 4.6.2012, rubrika: Suroviny V prvé řadě dodat kvasnicím v těstu živinu, aby mohly lépe kvasit, tj. více tvořit kysličníku uhličitého i podružných produktů kvašení a tím zvětšovat objem pečiva, jeho kyprost, dodat pečivu živost barvy a navíc být i živinou v pečivu samém.
více...


Olympiáda 2012 Olympiáda 2012 1.6.2012, rubrika: Akce a soutěže Kuchařský a cukrářský Olymp má svoji pevnou polohu v německém Erfurtu, kdy tak nenapodobuje rotující sportovní akci, která se každým kvartálovm sledem přemisťuje z města do města a to mnohdy na různých kontinentech.

více...



<< předchozí   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60
 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70
 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80
 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90
 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100
 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110
 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120
 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130
 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140
 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150
 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160
 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170
 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180
 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190
 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200
 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210
 211 212 213 214 215 216     
další >>

Dnes je pondělí 10. prosince 2018
svátek slaví Julie, zítra Dana

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2018 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.