Reklama
|
Archiv zpráv
Čajové pečivo á la française
30.11.2020 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Některé druhy se dělají také barevné, na ty musíme hmotu přibarvit a sice barvou žlutou, růžovou nebo čokoládovou. Na čokoládovou je lepší do hmoty přidat trochu kakové rozpuštěné hmoty nebo prášku.
více...
Když je čokoláda víc než hobby
27.11.2020 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Odborníci tvrdí, že kvalitní tmavá čokoláda by měla při lámání lehce křupnout, zatímco mléčná má vydat o něco jemnější zvuk. Čokoládu nejlépe vychutnáte, když si ji necháte pomalu rozpustit po celé délce jazyka
více...
Pastovitá glukóza
25.11.2020 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Čokoládový dort je možné zdobit pastovitou glukózou. Jeho recepturu nám zaslala čtenářka "spičkaspička". Jako dortovou prémii přikládáme recept na Píseckou pochoutku.
více...
Punčové řezy
18.11.2020 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Žĺtky vyšlahám s cukrom, postupne pridávam vodu po lyžiciach, zašlahám múku s práškom do pečiva a nakoniec zľahka už len ručne! tuhý sneh z bielkov. Pečiem na plechu vyloženom papierom na pečenie asi 15 - 20 min. na 180°.
více...
Pražení lískových oříšků
16.11.2020 , rubrika: Suroviny
Pražení oříšků: Nejlepší způsob je nasypat oříšky v tenké vrstvě na plechy s okrajem dát do mírné ne příliš horké pece a s občasným přehrnutím pražit tak dlouho, až obdrží zlatožlutou barvu a slabé hnědé slupky na oříškách popraskají
více...
Buflery
14.11.2020 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Když se nám nahromadí mnoho buflerových výškrabků, usušíme je a jemně roztrouháme. S touto moučkou se dají dobře vyprašovat mastné formy na bábovky a podobné věci.
více...
Hotelové dezerty
8.11.2020 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Jemně krájené nudle se v mléce s cukrem a málo solí hustě uvaří a upraví na mísu do kopečka. 2 lžíce marmelády, 1 bílek a lžíce cukru se dobře tře. Pak se k tomu přimíchá ze 2 bílků pevně šlehaný sníh.
více...
Výjimečná oslava - výjimečný dort
6.11.2020 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Kouzla nejsou žádné čáry, praví se skutkům, které vznikají v provedení virtuózních tvůrců jakoby samy od sebe. Ovšem podmínkou takového provedení je předurčenost osobnosti pro zvolený druh tvorby včetně vrozeného citu a dlouhodobého cviku.
více...
|
Dnes je úterý 13. dubna 2021
svátek slaví Aleš, zítra Vincenc
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|