Cukrář.cz

Reklama



Archiv zpráv


Sojová mouka v cukrářství Sojová mouka v cukrářství 14.10.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy Vláčnost zboží způsobuje schopnost sojové mouky vázat na sebe dvojnásobné množství vody své váhy, tj.na 1 kg sojové mouky přijdou 2 litry vody, kdežto pšeničná mouka potřebuje jen 50 % vody své váhy. více...


Festival Gastro Tour 2018 Festival Gastro Tour 2018 9.10.2018, rubrika: Akce a soutěže Festival Gastro Tour 2018 proběhl již tradičně souběžně s veletrhem For Gastro & Hotel ve výstavním areálu PVA EXPO v pražských Letňanech, tentokrát v termínu od 4. do 7. října 2018. více...


Lychee jely cup Lychee jely cup 8.10.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy Na rozdíl od želatiny a některých dalších běžně používaných želírujících látek, konjak želé netaje snadno v ústech a pokud se želé po vložení do úst nerozkouše, může sklouznout do hrdla a způsobit jeho ucpání. více...


Ořechová kunafa - Saniyit kunafa Ořechová kunafa - Saniyit kunafa 5.10.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy Cukrový sirup - na přelití koláče musí být připraven 2 hodiny předem. Je obvykle doporučována směs 2 šálků cukru na 1,5 šálku vody se šťávou z jednoho citrónu a několika kapkami růžové vody (obchod s arabskými surovinami) . více...


Dezert z kyselých jablek Dezert z kyselých jablek 3.10.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy Jablka nakrájíme na plátky silné asi ¾ cm, pokapeme citrónem a dáme stranou.
Cukr s 1 lžící vody dáme do pánve se silným dnem, dáme na oheň zkaramelizovat. Zkaramelizovaný cukr sundáme z ohně, a přimícháme máslo a smetanu. více...


Čokoládový zákusek s tekutou náplní Čokoládový zákusek s tekutou náplní 1.10.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy Do rozpuštěné čokoládové hmoty o střední teplotě opatrně a v menších dávkách za stálého míchání vmícháváme žloutky sněhovou metlou tak dlouho, až dojde k dokonalé vazbě mezi oběma hmotami více...


Krásná kouzla s čokoládou Krásná kouzla s čokoládou 28.9.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy Vyšlehejte společně máslo a moučkový cukr, pomalu přidejte vejce a nakonec žloutky. Čokoládu rozehřejte. Vyšlehejte vaječné bílky a přidejte cukr. Vše smíchejte dohromady. Pečeme ve formě zhruba 30 minut při 180 °C. více...


Trdelník Trdelník 26.9.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy Trdelník svůj název obdržel od válečku- trdlice na něhož se navinuje těsto, a který vešel ve známost pod zlidovělým označením trdlo.
Skalický trdelník obdržel jako první slovenský výrobek ochrannou známku Evropské unie více...


Kokos Kokos 24.9.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy Nejjemněji strouhaný kokos je označován „fine“, střední „medium“ a hrubý „coarse“. Mimo těchto tří jakostí vzniknou tříděním na sítech ještě ještě další jakosti a to „strips“ - loupaný, „chips“ - třísky a „thread“ – vlákna. více...


Není káva jako káva / -2. Není káva jako káva / -2. 21.9.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy Kofein má i pozitivní účinky. Kromě povzbuzení dokáže odstraňovat bolení hlavy způsobené únavou. Je to dáno tím, že pokud je člověk unaven, cévy v mozku se uvolňují a rozšiřují se. To vyvolává bolest hlavy. Kofein cévy stáhne a bolesti sníží. více...



<< předchozí   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60
 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70
 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80
 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90
 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100
 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110
 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120
 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130
 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140
 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150
 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160
 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170
 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180
 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190
 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200
 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210
 211 212 213 214 215 216 217 218 219     
další >>

Dnes je neděle 17. února 2019
svátek slaví Miloslava, zítra Gizela

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2019 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.