Reklama |
Archiv zpráv
Ananasový dort
31.12.2001, rubrika: Recepty
Písčitý dort naplníme jemně na žluto přibarveným ananasovým máslovým krémem a položíme do vrstvy trochu rozsekaného ananasu.
více...
Jahodový dort
31.12.2001, rubrika: Recepty
Naplníme tři dortové plátky a sice: písčitý, terský (nebo bezé
plátek) a sacher. První tvoří spodek a poslední vršek. Naplní se jedna vrstva máslovým ananasovým krémem, více...
Perník - marcipán,pumprnikl a jejich výroba.
31.12.2001, rubrika: Recepty
Hlavní základní součástkou dobrého perníku je med,který dává charakteristickou vůni a hlavně obzvláště obdivuhodnou schopnost k pečení.
více...
Oplatky a hořické trubičky
31.12.2001, rubrika: Recepty
Na přípravě těsta, potřebného k výrobě těchto trubiček záleží nejvíce. Recepty jsou různé. Do některých se přidává trochu medu nebo cukrového syrobu. Těchto přísad se však nesmí dávat příliš mnoho
více...
Orientální medové koláče, tyčinky
31.12.2001, rubrika: Recepty
Mandlové medové tyčinky, medové koláče malé, medové koláče lehké.
více...
Francouzské čajové pečivo (Petit-fourés)
31.12.2001, rubrika: Recepty
Každá hmota z těchto receptů se náležitě s bílky rozředí a na stroji jemně utře. Hmota nesmí být příliž řídká, lépe je, když je hustší.
více...
Proti vysýchání čajového pečiva
31.12.2001, rubrika: Tipy a triky
Aby čajové pečivo příliš brzy nevysýchalo, je dobře přidat do hmoty trochu světlého, gdoulovaného sýru nebo světlého zavařeného melounu
více...
Buflery
31.12.2001, rubrika: Tipy a triky
Proč buflerová hmota někdy řídne? Jak docílíme pěkné, hladké a vysoké buflery? Co s buflerovými výškrabky ?
více...
Proč žloutkové věnečky při pečení někdy zapadají?
31.12.2001, rubrika: Tipy a triky
Při pečení žloutkových věnečků se někdy stane, že žloutkové věnečky zapadávají. Je to způsobeno malým narestováním těsta na ohni. V tom případě těsto nesnese všechna vejce, je řídké a věnečky při obracení zapadají.
více...
Šlehačka
31.12.2001, rubrika: Tipy a triky
Jak se napraví šlehačka, když je trochu nakyslá? Jak zamezíme tomu, aby šlehačka neřídla?
Co se zbylou ušlehanou smetanou? více...
|
Dnes je pondělí 1. března 2021
svátek slaví Bedřich, zítra Anežka Top 5 měsíceReklama![]() ReklamaReklama |