Cukrář.cz

Reklama



Hlavní druhy kávy a jejich charakteristika

fiogf49gjkf0d
Centrální (v angličtině "The Centrals")
Káva označovaná jako "centrální" nebo "střední" se někdy nazývá též jako "mírná" (v angličtině "Milds") roste v zemích střední Ameriky. Vyšší kvalitní třídy kombinují plnost s vynikajícím aroma a chutí. jsou to často omývané kávy, které je možno definovat s ohledem na jejich jasnou, jemnou žilku. Existuje jich více druhů, například Colombia, Kenya a Tanzánia, které se zahrnují do skupin tak zvaných centrálních kvůli vysok= třídě své jakosti. Za kvalitnější druhy "mírné" kávy se platí relativně vysoké ceny i když to často bývá káva z plantáží.

Brazilská
Hodně rozšířená brazilská káva je "Santos". Je to měkce chutnající aromatická káva, která se hodí velmi dobře pro namíchávání.
Tato neomývaná káva, kterou je možno koupit v různých třídách a o různé kvalitě mívá průměrnou cenu (za normálních podmínek).

Robustní (v angličtině "The Robustas")
Hlavní druhy "robustas", které se užívají po celém světě, jsou dováženy z Pobřeží slonoviny, Angoly, Kamerunu a Toga. Tyto druhy kávy mají cgarakteristickou příchuť čisté, silné, ale neutrální kávy. Tento typ kávy je obvykle méně drahý než káva brazilského typu.

Robusta : - praná - Angola, Pobř. slonoviny, Kamerun.

Arabica

Centrální (mírná) - praná - Střed. Amerika, Kenya, Tanzánie

Brazilská - nepraná -

Liberia - nepraná -

Tisíce chuťových zkoušek poskytly tomuto odvětví dostatek zkušeností, aby se dokázalo definovat, kdy je vyvinuta nejlepší příchuť. Prostřednictvím kontrolovaných podmínek pražení bylo dosaženo mimořádných úspěchů u různých druhů a směsí kávy. Každá firma má vlastní experty na míchání a pražení kávy. Jejich cílem je udržet dobrou pověst a přízeň svých klientů s využíváním znalostí a zkušeností směřujících k tomu, ab dodávali takovou směs, která bude garantovat, že zákazník bude mít vždy skvělý šálek kávy.



Dnes je středa středa 24. dubna 2024
svátek slaví Jiří, zítra Marek

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.