Cukrář.cz

Reklama



Archiv zpráv


Faktory ovlivňující šlehatelnost bílků 29.8.2008, rubrika: Suroviny Vaječné bílky ze kterých se získává pěna, která je základem pro výrobu zejména šlehaných hmot, jsou koloidním roztokem, který má své vlastnosti kdy se např. zvýšenou teplotou mění nevratným dějem (tzv. koagulací), ze solu na gel. více...


Dortové variace 20.8.2008, rubrika: Cukrařina Cukrářský obor se vyznačuje v oblasti gastronomie výjimečnou výsadou pojímat svět prostřednictvím svého tvůrce v podobě výtvarného námětu, který přibližuje vjemu diváka jeho hodnotnou realizaci mnohdy povýšenou a abstraktní podobu. více...


Poslední sbohem velké legendě české kuchyně - Ladislav Nodl 7.8.2008, rubrika: Osobnosti Ten kdo znal pana Nodla, těžko by si asi pomyslel, že by jednoho dne mohla protnout kuchařský svět zpráva mající souvislost s jeho definitivním odchodem z tohoto světa. A přesto všemocný vládce „pan Život“ určil jinak…
více...


Dorty na jiný způsob 15.6.2008, rubrika: Cukrařina Mnohokrát hledáme způsob tvaru a barevnosti dortu zhotovovaného pro slavnostní i běžnou příležitost.
Připravili jsme pro vás ukázku jednoduchého provedení ve kterém hraje zpočátku hlavní roli jednoduchost s dominantou dortové ozdoby.
více...


Pečivo 11.6.2008, rubrika: Cukrařina Oddělíme žloutky od bílků. Změklý tuk dobře vyšleháme, postupně přidáme polovinu cukru se žloutky a utřeme do pěny. Za stálého tření vmícháme střídavě po lžících mouku a mléko. Z bílků ušleháme tuhý sníh do kterého zašleháme lžíci cukru . více...


Dorty z Číny 9.6.2008, rubrika: Cukrařina Dorty z Číny znázorňují asijský smysl pro malebnost a pohrání si s detailem. Tento způsob projevu si asijské, potažmo čínské výtvarné umění zachovává dodnes s jeho převedením do gastronomického oboru a uplatněním i v cukrářské tvorbě tvorbě. více...


Cukrářské rady našich čtenářů 28.5.2008, rubrika: Recepty V příspěvcích se objevují různé připomínky a návody jak si pomoci v různých nesnázích. Některé z nich konzultujeme s odborníky na danou problematiku a pro naši čtenářskou obec je předkládáme v souhrnu informací. více...


- Kde je vůle, tam je polovina potíží již dopředu pokořena - 19.5.2008, rubrika: Osobnosti Vídáme ji často tam kde se soutěží v cukrářské tvorbě, nebo kde se dužnatý plod ovoce a zeleniny poddává ostří nože, či ve tvorbě obrazu studené ku Všichni ji pokaždé poznají a přesto se s ní zná málokdo, přestože ji nikdy nelze přehlédnout. více...


Jak získat zpět štíhlou linii s prémií zdravotního efektu 13.5.2008, rubrika: Akce a soutěže Symbolem ženské přítažlivosti bývá tvar její postavy, která možností různých polohových proměn má schopnost vyjadřovat rozličnost podob, výrazů i emocí a je výrazným sdělením toho, co bývá vnímáno pod pojmem kouzlo ženy. více...


Cukrářka Aňa otvírá krám 12.5.2008, rubrika: Osobnosti Je v tom kombinace idealismu, naivity a dětského snu. A hlavně, já potřebuju k životu kavárnu. A tady v naší čtvrti chyběla. Léta tu sice byla, ale taková už vysloužilá, takže když se na plotě objevila cedulka "k pronájmu", tak mi to prostě nedalo. více...



<< předchozí   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60
 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70
 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80
 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90
 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100
 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110
 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120
 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130
 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140
 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150
 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160
 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170
 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180
 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190
 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200
 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210
 211 212 213 214 215 216 217 218 219     
další >>

Dnes je neděle 17. února 2019
svátek slaví Miloslava, zítra Gizela

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2019 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.