Cukrář.cz

Reklama



Archiv zpráv


1. Máj - den prvotního hříchu 1. Máj - den prvotního hříchu 1.5.2018, rubrika: Cukrářská poezie Den kdy v duši kvete láska,
jak půvab krásné kopretiny,
čas, kdy cit se s duší laská,
den to krásný - něžně jiný - více...


 Soutěž  v chladicí a klimatizační technice Soutěž v chladicí a klimatizační technice 30.4.2018, rubrika: Akce a soutěže Záměrem této soutěže bylo porovnání technické vyspělosti studentů středních škol, které vzdělávají techniky v oboru chlazení a klimatizace. více...


V cukrárně od rozbřesku do soumraku V cukrárně od rozbřesku do soumraku 27.4.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy Cukrárny jsou v našem podvědomí spojeny zejména s letním obdobím, kdy sem zajdeme hlavně za zmrzlinou. Léto však není jejich hlavní sezonou. V cukrárně je totiž sezona celý rok. více...


Sojová mouka v cukrářství Sojová mouka v cukrářství 24.4.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy Sojová mouka je v cukrářství oblíbena proto, že vzhledem k živnému obsahu ušetří používání značného množství tuku a vajec, aniž by zmenšila obsah živin ve výrobcích. více...


Jak se dělá medovina Jak se dělá medovina 20.4.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy K výrobě medoviny používáme jakýkoliv med a pro úpravu chuti volíme různé druhy koření, které zavěsíme do nádoby v plátěném pytlíku. Volba je závislá pouze na nás jak chceme medovinu aromatizovat. více...


Banketka Banketka 18.4.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy Charakteristické je dvoustupňové vedení těst: z recepturního droždí, enzymu a části mouky se připraví řídký kvasný stupeň, který se nechá řádně prokvasit. Teprve pak se přidávají zbývající suroviny z receptury. více...


Ovocná páj Ovocná páj 16.4.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy : Dort na povrchu zdobený šlehačkou a chipsovanými mandlemi. Na řezu pájový korpus s tenkou vrstvou žloutkového krému a naskládanou směsí čerstvého pokrájeného ovoce, zakončeno neutrální ovoželovou polevou. více...


Hrátky s ovocnými košíčky Hrátky s ovocnými košíčky 13.4.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy V sedmi různých variantách vyrábí i brownies. Vyhlášený je také její mrkvový dort nebo banánový bochník. Potrpí si na speciální objednávky - je schopná zajistit sladkou složku každé oslavy, napéct na přání jakoukoli myslitelnou dobrotu. více...


Faktory ovlivňující šlehatelnost bílků Faktory ovlivňující šlehatelnost bílků 12.4.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy Rychlost šlehání je velice důležitá - většinou se používá střední rychlost od 200 do 430 otáček za minutu. Při pomalé rychlosti dochází k nedostatečnému našlehání - výrobek je potom nízký. více...


Pivní perník Pivní perník 10.4.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy Guiness se dává do zmrzliny, do biskupského chlebíčku, do kakaové buchty, do vánočního pudingu (což je ta sladká aromatická kopule, co ani v nejmenším nepřipomíná český puding) nebo do banánové bábovky. více...



<< předchozí   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60
 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70
 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80
 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90
 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100
 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110
 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120
 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130
 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140
 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150
 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160
 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170
 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180
 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190
 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200
 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210
 211 212 213 214 215 216 217     
další >>

Dnes je čtvrtek 13. prosince 2018
svátek slaví Lucie, zítra Lýdie

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2018 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.