Reklama |
Archiv zpráv
SIGEP 09 - Rimini / - 4
26.1.2009, rubrika: Akce a soutěže
Podávaná káva na Apeninském poloostrově je „životabudičem“, kdy ke zmíněné kvalitě se přidává i skutečnost, že její servis bývá prováděn v množství i u nás již známého piccola, kdy působnost kávy je násobena její koncentrací v menším objemu vody.
více...
SIGEP 09 - Rimini / -3
25.1.2009, rubrika: Akce a soutěže
Zmrzlinářské, cukrářské, zákuskové či chladící vitríny, stroje na kopečkovou a točenou zmrzlinu, pastery, míchače, výrobníky ledové tříště, cukrářské míchače, šokery tvořily pestrou sbírku přístrojové techniky sloužící výrobě a uložení zmrzlin.
více...
SIGEP 09 - Rimini / -2
24.1.2009, rubrika: Akce a soutěže
Dalším významným poznatkem pro toho, kdo vážil své kroky do mekky zmrzlinářského světa v Rimini byl osvětový program některých předních firem, které v praktickém provedení a návazné degustaci poodkrývaly návštěvníkům roušku tajemství tvorby zmrzliny.
více...
SIGEP 09 - Rimini / -1
23.1.2009, rubrika: Akce a soutěže
Čím vším oslovil jubilující SIGEP své příznivce? Jednak tím, že navazoval na konzervativní profesní hodnoty, které hledající návštěvník našel v míře přebohaté, s navýšením zrodu poznatků a akcí, které doznaly své proměny do současné podoby.
více...
V čem tkví tajemství chuti čokolády?
21.1.2009, rubrika: Tipy a triky
Čokoláda je pro lidské chuťové orgány velikým vábidlem, napříč tomu, že její základní surovina kakaové boby se vůbec žádným chuťovým požitkem nevyznačují. Jsou hořké. To co nás na čokoládě láká je ve své podstatě soubor chemických procesů.
více...
Výroba vlastní čokolády
19.1.2009, rubrika: Recepty
Základem dobrého zhotovení ve stádiu přípravy je dobré promíchání směsí a v dodržení teplot při ohřevu, kdy se tak zamezí zhoustnutí cukru. V případě nadměrné hustoty hmoty přidáme kakaové máslo. UPOZORNĚNÍ!!! Do hmoty se nesmí dostat kapka vody!
více...
Kvalita je také to, jak křupne tyčinka
15.1.2009, rubrika: Business
Střední patra tvoří péče o smyslové vlastnosti, zabýváme se chutí, vůní, třeba i zvukem. Vy skutečně zkoumáte i zvuk potravin? Je důležité i to, jak zní třeba tyčinka Mars nebo nějaká sušenka při skousnutí. To vše spoluvytváří image výrobku.
více...
Vyhláška č. 450/2004 Sb., o označování výživové hodnoty potravin
13.1.2009, rubrika: Hygiena
Ministerstvo zdravotnictví stanoví podle §19 odst. 1 písm. d) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, ve znění zákona č. 306/2000 Sb. a zákona č. 146/2002 Sb.
více...
Gordonův jablečný dezert
10.1.2009, rubrika: Recepty
"Tento dezert je mnou upravená obměna oblíbeného anglického dezertu známého pod názvem Eve´s pudding," říká Gordon Ramsay. "Pro zlepšení chuti nechávám jablka s cukrem a máslem zkaramelizovat. Hostům v mé restauraci tento dezert chutná."
více...
Olympijský comback Marie Kučerové
8.1.2009, rubrika: Osobnosti
Skulptura zhotovená Marií Kučerovou je kopie té která byla součástí olympijské soutěžní prezentace národního týmu v Erfurtu. Její název je Praha, kdy hodiny znázorńují orloj. Je zhotovena z litého, modelovaného a foukaného karamelu a z pastilage.
více...
|
Dnes je čtvrtek 28. ledna 2021
svátek slaví Otýlie, zítra Zdislava Top 5 měsíceReklama![]() ReklamaReklama |