Cukrář.cz

Reklama



Archiv zpráv


1. regionální kolo GASTRO JUNIOR Pardubice 7.10.2009, rubrika: Akce a soutěže 1. místo kategorie kuchař - Jiří Brudra - Hotelová škola Bukaschool s.r.o. Most. 1. místo kategorie cukrář - Sabina Dvořáková - SPV InterContinental Praha. 1. místo kategorie číšník - Petr Plojhar - Hotelová škola Bohemia Chrudim. více...


GRAND PRIX čokoládového umění ve Vídni 6.10.2009, rubrika: Akce a soutěže Rakouské hlavní město na Dunaji uspořádalo v prostorách královského Hofburgu „Grand Prix čokoládového umění“ na téma zadání: „Ludwig XIV. – Na dvoře krále slunce“. Pořadatelem Velké ceny byl Klub vídeňských majitelů kaváren. více...


Co udělat, aby byl výrobek lepší...? 5.10.2009, rubrika: Tipy a triky Co udělat, aby zůstala šlehačka déle v tuhém stavu? Někdy se dostáváme do problému, že šlehačka nechce držet požadovaný tvar, ztužovač není zrovna po ruce, a výrobek musí být stůj co stůj hotov. Na tento problém nám postačí pouhý želírovací cukr. více...


VYLOUČIT VAJÍČKA ZE STRAVY JE ZBYTEČNÉ 2.10.2009, rubrika: Suroviny "První, čeho si člověk při rozklepnutí vajíčka všimne, je, že ta domácí mají daleko žlutší až oranžové žloutky. Je to dáno hlavně tím, že krmivo domácích slepic je bohaté na karoteny a chlorofyly z pastvy a to právě dává žloutkům barevnost," více...


Česko má dva rozhodčí ve světové organizaci WACS 30.9.2009, rubrika: Osobnosti Prostřednictvím fotografií byly hodnoceny tabule národních týmů na olympiádě 2008. Robert Oppeneder, předseda komisařů WACS, předal všem přítomným certifikáty s potvrzením akreditace. Za ČR získali certifikáty Milan Sahánek a Marek Svoboda. více...


Temperace čokolády 29.9.2009, rubrika: Cukrařina Nejprve musíte čokoládu rozehřát na teplotu kolem 45°C (záleží na druhu čokolády, u některých je uváděna teplota do 40°C, jiné světové publikace uvádějí dokonce teplota pro tmavou čokoládu 50 - 55°C, pro bílou a mléčnou samozřejmě nižsí), více...


Cukrářská soutěž / -3. 26.9.2009, rubrika: Akce a soutěže Zde se do zmíněné výšky pnul karamelový monument křišťálového vzezření vycházející z podstavce dekorovaným do podoby ozdobného řasení a ústící v koncovém výškovém bodě ve dva výhony odklánějící se na odlehlé strany. více...


Cukrářská soutěž / -2. 24.9.2009, rubrika: Akce a soutěže Silou Japonců je v každém případě karamel. Absolutní technika tvorby v podobě stékajícího pramene cukrové hmoty zachycená do podoby hebkosti a tvořená s mimořádným smyslem pro detail do níž byl vložen dech půvabu exotiky daleké Asie. více...


Cukrářská soutěž / -1. 23.9.2009, rubrika: Akce a soutěže Soutěže mají v životě cukráře obrovský význam, a to v mnoha smyslech. Je to více než nástavba jeho dosavadního umu, která se klene do mnoha dalších směrů jeho profese, váže na sebe kvantum teoretických poznatků, umožňuje poznání práce kolegů. více...


Zrušení učňovského školství? 22.9.2009, rubrika: Business Jedná se o téma dnešní doby, kdy se nám české hospodářství ocitá na čáře ponoru a kdy na tomto stavu má svůj částečný podíl i školství.
Napříč tomu, že nelze všechny školy paušalizovat, je přesto nutné v jejich prostředí hledat i jejich podíl. více...



<< předchozí   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60
 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70
 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80
 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90
 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100
 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110
 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120
 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130
 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140
 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150
 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160
 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170
 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180
 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190
 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200
 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210
 211 212 213 214 215 216     
další >>

Dnes je úterý 11. prosince 2018
svátek slaví Dana, zítra Simona

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2018 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.