Reklama
|
Archiv zpráv
Lze na salmonelu uzavřít pojištění?
25.2.2013 , rubrika: Hygiena
Při zachování všech hygienických a jiných pravidel by rozhodně k nákaze strávníků salmonelózou nemělo dojít. Ale co kdyby? Co kdyby i vaše jprovozovna musela řešit problém salmonelózy nebo jiného onemocnění z pokrmů?
více...
Tvoříme plundrové těsto
22.2.2013 , rubrika: Cukrařina
Z droždí, cukru a trošky vlažného mléka uděláme kvásek, vmícháme do mouky, přidáme vejce, mléko a sůl a zpracujeme těsto, které se nelepí. Necháme na pomoučněném vále přikryté utěrkou kynout.
více...
Pečivo a sladové přípravky
20.2.2013 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
V prvé řadě dodat kvasnicím v těstu živinu, aby mohly lépe kvasit, tj. více tvořit kysličníku uhličitého i podružných produktů kvašení a tím zvětšovat objem pečiva, jeho kyprost, dodat pečivu živost barvy a navíc být i živinou v pečivu samém.
více...
Třešňový dort
18.2.2013 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Dort na povrchu zdobený koktejlovou třešní a čokoládovým lístkem, které jsou vloženy na pusince šlehačky. Na řezu pláty kakaového korpusu spojené třešňovou šlehačkou obohacenou o vypeckované kompotované třešně.
více...
Čokoládové zaměstnání
15.2.2013 , rubrika: Cukrařina
Pan Geller už ztratil přehled, kolik čokolády asi za 40 let snědl. Do práce přijíždí v sedm ráno a začíná s ochutnávkou nočních výrobků. Koštování probíhá styem "uchutnej a vyplivni", proto se Geller domnívá, že denně nesní víc než 100 g čokolády.
více...
110 let profesních spolků
13.2.2013 , rubrika: Business
Cestovní ruch s gastronomií přináší příjmy těm, kteří se na jeho tvorbě podílejí, naplňují státní pokladnu a ovlivňují zaměstnanost. To by si měli uvědomit ti, kteří ohrnují nos nad cizincem, kterého potkají na ulici.
více...
Drůbežka je vlastně chleba
11.2.2013 , rubrika: Suroviny
Při otázce, cože je drůbežka napadne většinu, že to bude něco z drůbeže. Vězte, že skutečnost se značně odlišuje od názvu, jenž by nás směroval do zmíněné oblasti drůbežího chovu. Jedná se totiž o chlebové těsto.
více...
Pařížská šlehačka, pěna, gannache nebo mousse?
8.2.2013 , rubrika: Recepty
Smetana ke šlehání 33% 1 litr, cukr krupice 0,290 kg, cukrářská kakaová poleva neředěná (čokoládová poleva - čím kvalitnější použijete, tím bude lepší krém) 0,500 kg, kakaový prášek 0,280 kg, ztužený pokrmový tuk (omega) 0,200 kg.
více...
|
Dnes je úterý 28. března 2023
svátek slaví Soňa, zítra Taťána
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|