Reklama |
Archiv zpráv
Zmrzlina Zabaglione
1.1.2002, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Mezi tradiční italskou zmrzlinu patří i zabaglione, což je zmrzlina na způsob chuti vaječného koňaku. Historie této chuti údajně sahá až do 15. století
více...
Jak bude dále - kdo to z nás vydrží?
1.1.2002, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Je to otázka, kterou se lidé zdraví místo obvyklého pozdravu, a je to také otázka, na kterou nedovede dosud nikdo odpověděti.
více...
Vztah obsahu a kvality lepku v pšeničné mouce a pevná tuková těsta
1.1.2002, rubrika: Cukrařina
Většina mlýnů, kde se zpracovává pšenice na pšeničnou mouku, uvádí na certifikátu nejen obsah látek, ale i obsah lepku a jeho kvalitu.
více...
Budou čeští hoteliéři a restauratéři zařazeni do knihy ohrožených druhů ?
1.1.2002, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Zákon o živnostenském podnikání v § 2. definuje živnost, jako soustavnou činnost provozovanou samostatně, vlastním jménem, na vlastní odpovědnost, za účelem dosažení zisku a za podmínek stanovených zákonem.
více...
Vanilka
1.1.2002, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Vanilka náleží k rostlinách vstavačovitým, mezi které se řadí
orchidee. Její zaznamenané první nálezy jsou hlášené z různých oblastí Mexika, kde jí nejvíce svědčí oblasti v teplých a vlhkých krajích ve stínu hlubokých lesů a v bahnité půdě. více...
Mistrovství světa cukrářů seniorů 2001
31.12.2001, rubrika: Akce a soutěže
Hlavní město německého spolkového státu Hessenska Wiesbaden, se stalo dostaveníčkem světové cukrářské elity při 5. ročníku Mistrovství světa cukrářů seniorů. Cukrářský šampionát pravidelně vyhlašuje a pořádá Světové společenstvo cukrářů UIPCG
více...
Mezinárodní gastronomický veletrh 2000
31.12.2001, rubrika: Akce a soutěže
Trojnásobek tří šťastných čísel vytvořil již 21. ročník mezinárodního potravinářského veletrhu Salima v Brně, která v doprovodu dalších gastronomických akcí IBUCOB, FRUVEX, PIVEX VINEX a INTECO
více...
Gastro junior 2000
31.12.2001, rubrika: Akce a soutěže
29.2.- 3.3. 2000 se uskutečnil 6. ročník soutěže národní soutěže mladých odborníků v oblasti gastronomie v prostoru brněnského výstaviště v pavilonu H. Soutěžilo se v oborech cukrář, kuchař a číšník.
více...
Ananasový dort
31.12.2001, rubrika: Recepty
Písčitý dort naplníme jemně na žluto přibarveným ananasovým máslovým krémem a položíme do vrstvy trochu rozsekaného ananasu.
více...
Jahodový dort
31.12.2001, rubrika: Recepty
Naplníme tři dortové plátky a sice: písčitý, terský (nebo bezé
plátek) a sacher. První tvoří spodek a poslední vršek. Naplní se jedna vrstva máslovým ananasovým krémem, více...
|
Dnes je pondělí 12. dubna 2021
svátek slaví Julius, zítra Aleš Top 5 měsíceReklama![]() ReklamaReklama |