Cukrář.cz

Reklama



Archiv zpráv


Koláčová rozhledna na Čerchově Koláčová rozhledna na Čerchově 17.11.2011, rubrika: Akce a soutěže Houstounští si zadali do osobního předsevzetí každoroční rekordy, které vytváří ve spolupráci s jihočeským Gastrofestem, kdy pro tentokrát koláčový obklad tvořil už pátý pokus jejich snahy o vytvoření něčeho, co zde ještě nebylo.
více...


Budějovické mlsání 2011 Budějovické mlsání 2011 14.11.2011, rubrika: Akce a soutěže Budějovické výstaviště v době svého podzimního Gastrofestu mělo i krásnou, ale především sladkou vsuvku, kterou zajišťovala soutěž pod názvem hovořícím srozumitelnou řečí - Budějovické mlsání -.
více...


Zákusky Zákusky 11.11.2011, rubrika: Hygiena Kromě náplní se používají na dohotovení cukrářských výrobků také polevy. Docílí se tím lepší vzhled výrobku a zlepší se i jeho chuťové vlastnosti, popřípadě se i prodlouží trvanlivost. více...


Fondánová hmota a její zpracování Fondánová hmota a její zpracování 10.11.2011, rubrika: Cukrařina Pro různé způsoby použití je někdy potřeba upravit konzistenci. K tomu doporučujeme použít cukrový sirup, zcela výjimečně a jen v malém množství vodu. Fondán můžeme snadno obarvit potravinářskými barvivy, či ochutit různými aromaty.

více...


Král čokoládové tvorby v Německu Král čokoládové tvorby v Německu 4.11.2011, rubrika: Cukrařina Německým čokoládovým mistrem byl vyhlášen Sebastian Kobelt, absolvent kolínské mistrovské školy, získávající mezinárodní zkušenosti tři roky na lodi Evropa jako šéfcukrář, tohoto času pracující v zámeckém hotelu ve Skotsku. více...


Čokoláda & víno – umění požitku Čokoláda & víno – umění požitku 3.11.2011, rubrika: Recepty • Čokoláda se nesmí přetáhnout horkem, proto ji rozpouštějte nad párou ve vodní lázni.
• Pokud můžete, vše šlehejte ručně, do směsi tak dostanete více vzduchu než při šlehání šlehačem a výsledná pěna bude nadýchanější.
více...


Asociace kuchařů a cukrářů ČR připravila dort k výročí ČR Asociace kuchařů a cukrářů ČR připravila dort k výročí ČR 1.11.2011, rubrika: Akce a soutěže Dort o váze více než 80kg byl sestaven z šesti pater v barvách České republiky,
ozdob z marcipánu - 80x státní symbol, 41x státní vlajka, další doplňkovou ozdobou byl symbolický lev a trikolora v délce 25m. více...


Dezert crumble Dezert crumble 28.10.2011, rubrika: Recepty Crumble existuje ve sladké i slané variantě. V té první je to vlastně jenom ovoce zasypané drobenkou, u slaných crumblů bývá náplň zeleninová či houbová a cukr v drobence nahrazuje sýr.

více...


Koláče a ovoce Koláče a ovoce 27.10.2011, rubrika: Cukrařina Kromě valašských frgálů jsou hrušky skvělé ve francouzských koláčích z křehkého těsta nebo pošírované v červeném víně a podávané s mléčným karamelem. A pak je tu ještě jednoduchý a lahodný hruškový kompot.

více...


Tiramisu Tiramisu 17.10.2011, rubrika: Recepty Mascarpone prošlehejte se zbytkem cukru, přidejte zrníčka z vanilkového lusku (můžete nahradit vanilkovým cukrem) a postupně přidávejte sherry, nebo nějaký likér. Krém musí být voňavý a lesklý. Nakonec přimíchejte pomerančovou šťávu
více...



<< předchozí   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60
 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70
 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80
 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90
 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100
 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110
 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120
 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130
 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140
 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150
 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160
 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170
 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180
 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190
 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200
 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210
 211 212 213 214 215 216     
další >>

Dnes je pondělí 10. prosince 2018
svátek slaví Julie, zítra Dana

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2018 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.