Reklama |
Archiv zpráv
Vynikající větrníčky
9.9.2002, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Pro dnešní den máme pro Vás zcela netradiční větrníčky, jsou velice odlišné od klasických větrníků z pálené hmoty, shodují se jen v názvu, jejich výroba, náplň jsou cela jiné a věříme že se mohu stát oblíbeným sortimentem Vaší cukrárny
více...
Upravené ovoce v cukrářských výrobcích
6.9.2002, rubrika: Cukrařina
Ovoce patří v lidské výživě k důležitým složkám zdravé výživy, protože obsahuje velké množství minerálních látek, vitamínů, organických kyselin a dalších látek, které našemu zdraví velice prospívají.
více...
Čokoláda: pamlsek, lék, vražedný nástroj a droga
6.9.2002, rubrika: Suroviny
Dnes si asi každý pod pojmem čokoláda představí čokoládovou tabulku nebo tyčinku. Existence čokoládových dobrot, tak jak je znáte, se však datuje až od roku 1847.
více...
Káva s vůní koření
4.9.2002, rubrika: Káva
Káva s menším či větším množstvím mléka nebo s bohatou čepicí ze šlehačky je pro nás záležitostí naprosto běžnou, zvykli jsme si i na hustou pěnu cappuccina jemně poprášenou kakaovým práškem, o kávě s přídavkem různých druhů alkoholu ani nemluvě.
více...
Cukrovar Kojetín plánuje fúzi se společností Eastern Sugar ČR
3.9.2002, rubrika: Suroviny
Představenstvo akciové společnosti Cukrovar Kojetín svolalo na září mimořádnou valnou hromadu, která bude rozhodovat o sloučení této cukrovarnické firmy s majoritním vlastníkem – akciovou společnosti Eastern Sugar ČR.
více...
Diamant - stabilní partner na cestě do Evropy
2.9.2002, rubrika: Cukrařina
Diamant - to nejsou jen vzácné a drahé kameny, ale i vysoce kvalitní a cenově dostupné suroviny pro pekárenskou a cukrárenskou výrobu. Firma Diamant GmbH má dlouhou tradici a takřka příkladný vývoj tzv. self - made - manu.
více...
Čokoláda
1.9.2002, rubrika: Suroviny
První věrohodné zprávy o výrobě čokolády pocházejí z doby objevení Ameriky. Tehdejší obyvatelé Jižní, Střední Ameriky a ostrovů Západní Indie připravovali z plodu kakaovníku rozemletých a s vodou vařených na hustou kaši
více...
Hygienickou problematiku cukrářských výrobků nesmíme nikdy podcenit
29.8.2002, rubrika: Hygiena
Řada z nás si nedovede představit, že v našem jídelníčku by chyběly cukrářské výrobky. Většinou jsou podávány na závěr menu při nejrůznějších příležitostech. Na jednu stranu bych řekla - to nejlepší na konec.
více...
William WRIGLEY - vynálezce žvýkací gumy
27.8.2002, rubrika: Osobnosti
William Wrigley byl původně bankéř, který bydlel na americkém venkově. Byl zaujat tím, že děti v lese s oblibou strhávaly z jedlí prýštící slzy pryskyřice, upravovaly si je do kuliček a žvýkaly je.
více...
Slovo o kávě
21.8.2002, rubrika: Káva
Slovo káva je odvozeno z arabského výrazu "qahwah", který znamená "síla" a Arabové jej rovněž používali pro označení vína. Dnes těžko někdo určí, kdy se káva začala pít. Původní konzumace spočívala v pouhém žvýkání kávových zrn...
více...
|
Dnes je neděle 28. února 2021
svátek slaví Lumír, zítra Bedřich Top 5 měsíceReklama![]() ReklamaReklama |