Cukrář.cz

Reklama



Velikonoce jsou pro pekaře a cukráře po Vánocích druhou prodejní špičkou

16.04.2003 | Autor: ČTK | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d
Pro pekaře představují Velikonoce po Vánocích druhou prodejní špičku v roce. "Velikonoce přinášejí významný nárůst odbytu," řekl generální sekretář Podnikatelského svazu pekařů a cukrářů Stanislav Musil. Společnosti Delta Pekárny podle výkonného ředitele Jana Jedličky stoupají o velikonočních svátcích prodeje asi o deset procent na základě zvýšené poptávky po speciálním pečivu.
Klasický sortiment představují beránci v řadě provedení a také mazance v různé úpravě a váze. Delta pekárny vyrábí asi osm druhů beránků i mazanců. Spotřebitelé si budou moci koupit také sváteční štolu. Speciální výrobky pro toto období připravuje i společnost Odkolek, vedle mazanců a beránků peče například také jidáše.
Největší odbyt začne podle Jedličky zřejmě příští pátek a potrvá během soboty a neděle. Velikonoční výrobky však zařazují klienti Delta pekáren na pulty již od začátku dubna.
Firma letos předpokládá prodej asi 300 tisíc mazanců a 150 tisíc beranů. "Je přitom velký rozdíl v prodeji v Čechách a na Moravě," uvedl Jedlička. Morava totiž více dbá na tradice a velikonoční pečivo tam lidé ve větší míře připravují doma.

Dnes je pátek pátek 26. dubna 2024
svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.