Reklama |
Archiv zpráv
HORECA IV.Veletrh pro hotelnictví a gastronomii
28.11.2002, rubrika: Akce a soutěže
Název HORECA v sobě skrývá rébus, volající po vysvětlení. Kdo jen trochu zavadil o obory v nichž křivka poptávky a adekvátní nabídky, má místy až strmý nárůst, tak tomu libozvučně znějící zkratku tří slabik neí potřeba vysvětlovat.
více...
Mezinárodní gastronomický festival GASTRO ČESKÉ BUDĚJOVICE 2002
27.11.2002, rubrika: Akce a soutěže
Po tři dny v 7 pavilonech na ploše 41 ha se nacházelo v centru permanentního dění zhotovování a předvádění kuchařských a cukrářských specialit, prezentace hotelového a restauračního zařízení včetně degustace specialit.
více...
Rozhovor s ústředním ředitelem ČZPI - Ing. Jakubem Šebestou
21.11.2002, rubrika: Hygiena
Při kontrole je nesmírně důležité, co se zjistilo, proč ten podnikatel tak jednal, jaká byla jeho reakce, jak rychle odstranil nedostatky... Pokud inspektoři při následné kontrole zjistí, že už je vše v pořádku, dosáhli jsme cíle zjednat nápravu.
více...
Punčové dortíčky
20.11.2002, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Jeden korpus prokrojíme v polovině tak že nám vzniknou dva tenké pláty. Potřeme je na povrchu marmeládou. Druhý korpus nakrájíme na proužky asi 3 cm silné. Do hlubokého plechu dáme na spod potřený korpus ...
více...
Cukrář roku MARTIN BRAUN CUP 2002
19.11.2002, rubrika: Akce a soutěže
Vlastní soutěž byla od začátku napínavá protože soutěžili jedni z nejlepších cukrářů a jejich síly byly vyrovnané. Exponáty měli velkou úroveň a bylo těžké je hodnotit. Práce soutěžících byly na vysoké profesní úrovni.
více...
Dvoubarevné řezy s kokosem
18.11.2002, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Těsto se mírně upeče, na vychladlé se namaže krém.
Krém: 1 krabičku KOKA sušenek rozdrtit, dát do hrnku a zalít šlehačkou, promíchat a nechat v chladu přes noc, pak třít více...
Výsledky a propozice Martin Braun Cup 2001-2002
13.11.2002, rubrika: Akce a soutěže
pořádá pod patronací a sponzorstvím firmy Martin Braun KG z Hannoveru prostřednictvím zástupce firmy pro Českou republiku Ing. Jaroslava Fialy
více...
Sanitace ve stravovacích provozech
12.11.2002, rubrika: Hygiena
Zdálo by se, že o tomto námětu bylo už vše několikrát řečeno, praxe však ukazuje, že je třeba stále znovu zdůrazňovat: Všude, kde jde o výrobu potravin nebo pokrmů, je nezbytně nutné důsledně dbát na hygienu a sanitaci.
více...
Jak si získat vládní přízeň
11.11.2002, rubrika: Cukrářská poezie
Je to šleha k popukání
co jsme četli v denících, vláda po zlončincích se shání až ve thajských věznicích. více...
Skladování čokolády a kakaa
7.11.2002, rubrika: Suroviny
Kakao patří mezi potraviny, které absorbují lehce vlhkost.
Je proto nutné, aby bylo uloženo na suchém místě, nejlépe tam, kde je zachována stálá teplota. Proto ani výkladní skříň není vhodným místem pro kakao. více...
|
Dnes je čtvrtek 28. ledna 2021
svátek slaví Otýlie, zítra Zdislava Top 5 měsíceReklama![]() ReklamaReklama |