Reklama
|
Archiv zpráv
Výrobníky GX – novinka ve výrobě zmrzliny
7.5.2017 , rubrika: Business
Výrobníky zmrzliny GX odbourávajíí nutnost pořizovat několik zařízení pro výrobu zmrzliny. Složení výrobník-paster-vitrína (šoker, konzervátor) není u výrobníku GX potřeba. Výrobníky kombinují výrobu zmrzlizliny, servírování a skladování v jednom.
více...
Pavlína Berzsiová dnes NApeče !!! / - 3
5.5.2017 , rubrika: Osobnosti
Kniha obsahuje receptury kde je už použití trouby podmínkou. Napsáním obou barevných publikací v atraktivním provedení, je přesvědčivou ukázkou jak kvalitním cukrářským karetním listem je paní Pavlína schopna hrát.
více...
Pavlína Berzsiová dnes NEpeče !!! / - 1.
1.5.2017 , rubrika: Recepty
Ostatně, otevřme první listy knižního titulu Pavlíny Berzsiové „Dnes nepeču“, a ti co jí známe, tak nejenom, že se nám vyjeví z Pavlínina nekonečného cukrářského příběhu mnoho nám neznámého, ale je jako by to vyprávěla ona sama.
více...
Fruktóza v cukrářské výrobě
26.4.2017 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Fruktóza je přírodní monosacharid vyskytující se ve zralém a různém množství a je označována jako ovocný cukr. Je vhodná na výrobky pro diabetiky, které mohou tito konzumovat v rámci diety. Má přibližně o 20 % vyšší sladivost než řepný cukr.
více...
Smetanové bonbony
24.4.2017 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Základem pro výrobu čokoládových bonbonů bývá ganache. Je to směs smetany a čokolády, kdy vzájemný poměr surovin mívá různé složení a řídí se účelem jeho použití. Bonbony z ganache se sice nevyznačují velkou trvanlivostí, ale rychlostí zhotovení.
více...
Máslové těsto a jeho vynález
22.4.2017 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Těsto převálel a několikrát za sebou složil a potom jej nechal upéci. Při otevření pece byl velice překvapen, když se upekla veliká koule, kterou nemohl ani vyndat. Při pozdějších zkouškách, když pekl chléb bez kvasnic, vždy obdržel l
více...
Jak připravit správně kávu
20.4.2017 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Umletá káva by se měla uchovávat ve vzduchotěsném kontejneru v chladu a suchu /ideální je lednice/. Zrna i mletá káva si pokazí příchuť i aroma, jestliže jsou vystaveny vzduchu. V ideálním případě by mletá káva měla být spotřebena do dvou týdnů.
více...
|
Dnes je sobota 7. prosince 2019
svátek slaví Ambrož a Benjamín, zítra Květoslava
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|