Reklama
|
Archiv zpráv
To snad není možné, další michelinská hvězda!
16.3.2012 , rubrika: Osobnosti
Rozhodně mně nenapadlo, že nadchneme i inspektory Michelinu tak, že nám dají hvězdičku," říká šéfkuchař Oldřich Sahajdák poté, co zjistil, že La Degustation dostala v aktuálním vydání michelinského bedekru prestižní hvězdičku.
více...
Roman PAULUS - první ryze český Michelin
15.3.2012 , rubrika: Osobnosti
Duchovním, ale i biologickým otcem tohoto velkého a v plné opravdovosti národního úspěchu, je bezesporu Roman Paulus, jehož profesní přítomnost ve vídeňském Hiltonu či londýnským Savoyi byla dobře nasměrovaným kormidlem k současnému úspěchu.
více...
Zkoušíme fondán
13.3.2012 , rubrika: Cukrařina
voda s cukrem se za stálého míchání vaří na správnou hustotu, kterou poznáme takto: do vařícího se cukru vložíme drátěné očko cca 1 cm velké, ve kterém se po vyjmutí vytvoří cukrová blána.
více...
Rozkřápnutá vejce ...
11.3.2012 , rubrika: Suroviny
Za druhé, kdo vůbec takovéto chovy povolil, v nichž se již po mnohé generace slepice takto mačkají. Vždyť je to zase jen honba za ziskem, jehož nástrojem a zároveň obětí, včetně nebohé slepice, je člověk.
více...
Že by medovník takto?
9.3.2012 , rubrika: Recepty
Včera jsem dělala zkušební medovník (mám ho dělat jako svatební dort) a našla jsem tento recept na Cukrář .cz a podle něj jsem to udělala stěmito obměnami. Povedl se dokonale, chuť, barva a vůně je autentická jako u originálu.
více...
Sacharin versus cukr
2.3.2012 , rubrika: Suroviny
Cukr je svým složením uhlohydrát, je ze všech potravin nejčistší a neobsahuje vodu. Sacharid je chemický preparát vyrobený složitou cestou z mezivýrobků dehtu kamenouhelného a chemicky je to kyselina orlosulfaminobenzoová nebo její sodná sůl.
více...
Francouzský Croqembouche
27.2.2012 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Výrobek je ryze francouzskou specialitou sestávající z odpalované hmoty plněné pařížským krémem, avšak ne tím, který je u nás znám jako čokoládový krém. Jedná se o francouzský vařený puding ze žloutků a hladké mouky, dochucený rumem.
více...
Kyprost těsta
23.2.2012 , rubrika: Cukrařina
Listové máslové těsto se zase zvedá a listuje na vrstvy působením vodních par v těstě obsažených a přítomný tuk je zábranou pro jejich únik, a ty se v těstě roztahují a dochází tak ke zvedání jeho jednotlivých vrstev.
více...
|
Dnes je čtvrtek 28. ledna 2021
svátek slaví Otýlie, zítra Zdislava
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|