Cukrář.cz

Reklama



Rimini sladší samotného medu - zmrzlinářské vitríny / -2.

Zmrzlinářské vitríny - ItalProget

Účel, estetika, úspornost.  V těchto třech slovech jsou obsaženy základní požadavky, které rozhodují jak o výrobě tak o prodeji těchto úložných zmrzlinářských nebo cukrářských zařízení. A že jich bylo v letošním 34. ročníku v riminském SIGEPU nepočítaně, tak na to můžete vzít jed! Ostatně je tomu při každé veletržní výstavě a to už od jejího vzniku.
Připomeňme, že výstavní prostory na SIGEPU nejsou koncipovány tak, že by každá hala byla vybavena výhradně jedinou oborovou nabídkou, ale cukrářský sortiment je rozeset systémem „cik-cak“, kdy se tak trochu mísí jabka s hruškama. Zájemce musí proto vyhledávat potřebu svého zájmu, kdy mu kompasem v jeho snaze je plán veletrhu a katalog vystavovatelů.

 
 

My jsme se zaměřili na vitríny společnosti ItalProget, jejíchž záměr výroby, jak hlásí propagační slogan, se odvíjí od zájmu spotřebitele na jeho konkrétní požadavky, mezi které náleží, kromě účelového využití, zejména důraz na estetiku v možnostech daného prostoru a to ve střihu „á la italiano“.

 

Připomeňme, že společnost Italproget vznikla v roce 1980, kdy v tomto případě sice nelze hovořit o dlouhodobé tradici, ale vstupovala na výrobní trh, kdy přebírala poslední požadavky kladené na vitríny včetně moderních výrobních prostředků, které nepotřebovaly po delší dobu výrazné inovace. Proto se mohla od samého počátku soustředit výhradně na samotný účel, za poměrně přijatelných výrobních nákladech.
Jednou z přítomných novinek na letošním SIGEPU byla vitrína na zmrzlinu a cukrářské výrobky modelu  Avangarde. Všechny typy jsou vybaveny ventilací u které dojde k vývojové změně v podobě jejího vypnutí. Tímto systémem je prozatím vybavena vitrína Magic, která byla takto konstruována na zákaznickou žádost.

 
 

Původní výrobní řady vitrín ItalProget se nacházela pouze na dvou úrovních. Špičkové a řadové.  Tedy žádná střední třída. Poslední vývojové modely tím tuto mezeru zacelují.
Hlavní údernost ItalProgetu spočívá v převažující produkci zmrzlinových vitrín, ale v současnu je koncept nastaven tak, že při každé výrobě vitríny pro zmrzlinu se zároveň přidá i cukrářská modifikace. Pochopitelně, že nástup nových modelů utlumí výrobu starších typů.
Všechny vitríny v provenienci ItalProget mají standardní osvětlení typu LED, vyznačující se malým rozměrem a nízkou spotřebou.
Některé úpravy spočívají pouze v působivé vizuální podobě, kdy u některých mizí původně většinový plechový skelet, který je z podstatné části nahrazen sklem. Některé vizáže výrobků již nabývají podoby dekadence, v níž promlouvá projev blížící se k tvůrčí svobodě designérského kolektivu, což se ostatně odráží i v názvu jednoho z vystavovaných modelů Avangarda.  Projev tohoto výtvarného stylu byl zejména patrný u přítomné vitríně žraločí zub - (9. vitrína od vrchu vlevo).

 - pokračování -



Dnes je pátek pátek 29. března 2024
svátek slaví Taťána, zítra Arnošt

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.