Cukrář.cz

Reklama



Rimini sladší samotného medu - pekařství / - 4.

fiogf49gjkf0d

Veletrh SIGEP nejenže dokáže čelit italské hospodářské krizi, ale napříč jejímu dopadu dokáže zvyšovat i svou výstavní produkci. Poznatek, který jsem zaznamenal od představitelů riminské fiery (veletrh), zní skoro za dané situaci neuvěřitelně.  Riminští totiž dokázali od svého velkého rivala v milánské fieře, odkoupit jednu z jejích veletržních domén, kterou je  mezinárodní pekařská výstava A.B. Tech expo! Na tomto významném setkávání pekařských producentů, výrobců strojní techniky a příslušenství včetně  zpracovatelů surovin se v Itálii podílelo několik profesních svazů, kdy je nyní vše zkoncentrováno v Rimini! Místní výstaviště pořádá již několik let rovněž pekařskou výstavu, ale jednalo se pouze o dílčí program celého významného dění pod jednotným názvem SIGEP.

Ale tentokrát má tato veletržní akce v Rimini dva veletrhy pod jednou střechou, kdy před takovým výkonem nelze jinak, než před riminskými představiteli fiery smeknout.
Došlo proto k rozhodnutí, které bylo svojí podstatou spíše vynuceným tahem a v tomto případě tahem příjemným, které mělo za následek otevření dalších dvou hal B7 a D7. A tyto nově vzniklé prostory vyplnilo strojní zařízení pro pekařské zařízení, výrobky a doplňky.

Lze tak říci, že SIGEP tak na sebe poutá pozornost nejen v tradičních oborech ve zmrzlině a cukrářství, ale v dnešní době už tím navyšuje i větší měrou přítomnost pekařského odvětví, které tím, že jeho obliba stále více stoupá v povědomí konzumentů, tak zároveň napomáhá i větší  - a  v pravdě už nutno říct, že světové -  publicitě tohoto významného italského veletrhu.

 
 

Cukrařina byla oborem, který díky vlastnostem používaných surovin umožňoval ze sladkého řemesla činit i odvětví umělecké. Avšak tím, jak se pekařská profese začala čím dál více objevovat na různých výstavách, tak se tohleto příbuzné odvětví začalo pozvolna přetvářet rovněž v uměleckou záležitost, kdy se tím začíná přibližovat  - troufám si tak říci - až v jakési užité umění, jak nás o tom přesvědčují působivé monumenty vytvořené z těsta.

 

Při zhlédnutí kteréhokoli potravinářského veletrhu v němž je přítomno pečivo, nelze jinak než konstatovat, že se stále čím dál více ve své působnosti příbližují k podobě, kterou nazýváme v jejím účinku výtvarné působnosti tzv. krásným uměním". SIGEP v Rimini, který v letošním roce posílil na svém mezinárodním veletržním vlivu,  nás o této skutečnosti opětovně přesvědčil.

 

 - pokračování -



Dnes je úterý úterý 23. dubna 2024
svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.